Enez’de Kent Müzesi konusunda önemli çalışmalar yapılıyor.  Kaymakamımızın da destek verdiği bu girişim konusunda Belediye Başkanımız Abdullah BOSTANCI da destek vermeye hatta konuyu üstlenmeye hazırlanıyor.  Sayın BOSTANCI  bu iş için Kale civarında, sahil yolu üzerindeki bahçeli bir Belediye konutunun bu iş için kullanılabileceğini düşünüyor. Kartopu Enez Gönüllüleri Derneği de bu konudaki elinde bulunan  belge, kaset, fotoğraf gibi materyali şimdilik kendi Dernek binasında sergileme çabasında.. Belediye bu konuda mesafe alıp Müzeyi açma aşamasına geldiğinde Dernek, elindekileri Müzeye devretmeye hazırlanıyor. 

Kent müzeleri temelde bir kentin yaşam serüvenini, tarihsel ve kültürel birikimini paylaşan bir eğitim ortamıdır. İnsanları müzeyle tanıştıran, müze okumayı, müze gezme alışkanlığı edinmeyi sağlayan, tarihin her dönemini ve her kesitini canlandıran ve güncel yaşamla buluşturan mekânlardır. 

Kent müzeleri sadece bir müze değil, bir eğitim meselesidir. Kentin geçmişten gelen birikimini sergiler. Kent müzeleri çocuk, yaşlı, genç herkes için önemli bir buluşma, öğrenme, paylaşma, hatırlama mekânlarıdır. Müzeyi ziyaret eden gençler, “Benim kentim budur, nitelikleri de bunlardır” diyebilmelidir. Kent müzesinde, burada yaşayan insanların geçmişte ve bugün yarattıkları yaşam kültürünün tüm renkleri yansıtılmalıdır.

Kent müzeleri, kültürel kimliğimizi dünden bugüne, bugünden de yarına taşıma görevi üstlenen bir eğitim işlevini yerine getirir. Çünkü kültür, her türlü bilginin, becerinin ve deneyimin kuşaklardan kuşaklara aktarılarak zenginleşmesiyle var olur. Bu aktarımın en önemli aracı da eğitimdir. Kültür mirası bir kimlik mirasıdır; kent müzeleri ise bu mirasın en güçlü anlatıcılarıdır. Kentinin geçmişini, tarihini tanımayan “Kentli” sayılmaz

Kent müzeleri kentliyle birlikte kurulur, onları kucaklar. Kent müzeleri tüm bu nedenlerle, kentlerin doğal, kültürel ve tarihi birikimini koruma ve yaşatma misyonu taşırlar. 

KENT MÜZESİ Enez’e yakışır. Bu konuda öncülük edenler desteklenmeli ve bu MÜZE Enez’imize kısa zamanda kazandırılmalıdır.