BÜLENT SAYLAM

CHP Enezi İlçe Başkanlığında yaklaşık 150 kişinin katıldığı açıklamada aday adayları Enez Belediye Meclis üyeleri Ümit Kurt ve Halit Çelik, dosyalarını İlçe Başkanı Vedat Avcu’ya teslim ettiler.

Açıklamada ilk önce söz alan Kurt, açıklamasında şunları söyledi: “Enez’i Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkeleri doğrultusunda sosyal demokrat belediyecilik anlayışıyla yönetmek, aydınlık yarınlara taşıyabilmek için, şeffaf bir belediyecilik anlayışı için, Enez’in kardeşlik, barış ve huzur dolu günleri için, kimseyi ötekileştirmeden ayrıştırmadan bütünleştirici bir siyaset anlayışı ile yönetime talibim. Hazırlamış olduğumuz güçlü projeler ile enezin çehresini değiştireceğiz. birlikte omuz omuza mücadele ederek enez’i hak ettiği yerlere getireceğiz. Güzel günler hepimizin.”

Daha sonra Enez Belediyesi Meclis Üyesi Halit Çelik, Enez Belediye Başkanlığına aday adaylığı için yaptığı açıklamada; Partimde Delegelik, İlçe Yöneticiliği, İl Yöneticiliği gibi tüm kutsal saydığım görevlerde bu süre içinde bulundum. Ayrıca Enez Belediye meclis üyeliği de yaptım. Partimizin verdiği her görevi eksiksiz yerine getirdim. Mart 2019 yerel seçimlerini düşünüyorum. Ülkemiz iyi yönetilmiyor. Ekonomik, siyasi, kültürel ve sosyal bir çöküş yaşıyoruz. Ne yazık ki iktidar partisinin yerel yönetimleri de aynı durumda. Tek adam yöneticiliği her yere siyaret etmiş durumda. Ben yaptım oldu mantığı uygulanıyor. Yerel yönetimler de ortak akıl yok, danışma yok, halkın katılımı yok, şeffaflık yok,  hesap verilebilirlik yok. Yapılan her iş atılan her adım ranta yönelik. Yandaş korunuyor, kayırmacılık çok, ayrıcalık çok. Belediyeler yerel demokrasi ocaklarıdır. Belediyeler genel iktidarın yereldeki uygulamalarıdır. Belediyeciliği özellikle sosyal belediyeciliği ülkemizde uygulamaya sokan CHP’dir. CHP’nin yerel yönetim anlayışında halk için halkla birlikte anlayışı vardır. Kenti halkın çıkarları adına koruma, kollama vardır. Açıklık, şeffaflık, dürüstlük vardır. İnsana ve doğaya saygı vardır. Tüm bu anlayışlarla CHP Enez Belediyesi Başkanlığına aday adayıyım. Enez’in bütün sorunlarını ve çözüm yollarını biliyorum. Partimizin yerel yönetim ilkelerine göre, duyarlı, birikimli kadro arkadaşlarımla ve uzun bir zamandır üzerinde çalıştığımız yakında sizlere paylaşacağım projelerimle Enez’i, Edirne’nin gülen yüzü yapmaya hazırım. Hepinize katılımınızdan dolayı teşekkür ediyorum, saygılar sunuyorum.” şeklinde konuştu.