HABER MERKEZİ

Bir süre önce, ilçedeki tüm sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcilerinin temsil edildiği “Sakin Şehir Çalışma Grubu”nun tam bir görüş birliği ile vardığı sonuç üzerine bu uygulamanın Enez’de başlatılmasına karar verildi. 12 Ocak 2022 tarihinde toplanan Enez Belediye Meclisi de bu konuda oy birliği ile yasal süreci başlatmış oldu.

Çalışma Grubu’nun yaptığı toplantılarda, sakin şehir konusunda çeşitli halk katmanlarının, ilgili kamu kuruluşlarının bilgilendirilmesi, bu konuda deneyimli kişilerin Enez’de misafir edilerek görüşlerinin alınması, sonrasında da bir yol haritası çizilmesi, daha hızlı karar vermek adına bir Yürütme Kurulu ve Çalıma Grubu Sekretaryası oluşturulmasına karar verildi.

GÜNENÇ: “ENEZ TÜM TRAKYA’NIN GÖZBEBEĞİ”

Konuyla ilgili açıklama yapan Enez Belediye Başkanı Özkan Günenç; “Enez zaten Sakin Şehir Kriterlerinin önemli bir bölümüne sahip bir kent. Sıkı bir çalışma ile eksiklerimizi tamamlayıp “Trakya’nın 2’nci Sakin Şehri” unvanını alacağımızı umuyoruz. Ancak bu hedef sadece Enez’i ilgilendirmiyor. Enez tüm Trakya’nın gözbebeği bir kasaba. O nedenle başta Edirne Valiliği olmak üzere çevremizdeki tüm Belediyeleri, ticaret odalarını, üniversitelerimizi, Enezli iş adamlarımızı bu konuyu sahiplenmelerini bekliyor ve bize destek vermeye çağırıyoruz” dedi

Toplantılarda yapılan konuşmalarda 2022 Edirne Yılı etkinlikleri çerçevesinde, başta Edirne Valiliği olmak üzere etkinliklerin yöneticileri tarafından Enez’in özellikle gündeme alınması ve Enez’in boyutlarını aşan konularda destek sağlanması gerektiği belirtildi.