BÜLENT SAYLAM

Edirne Valisi Ekrem Canalp’in üzerinde durduğu ve büyük emek harcadığı Enez Limanı ile ilgili sevindirici haber Edirne Valisi Ekrem Canalp’e bildirildi.  11 Bakanlıktan olur alınan Enez Limanının uluslar arası deniz ulaşımına açılma kararı yakın zamanda Vali Canalp’e ulaştı. Enez Belediye Başkanı Özkan Günenç, Enez Belediyesi olarak limanın uluslar arası ulaşıma açılması ile ilgili alt yapı çalışmalarına başladıklarını söyledi.

BAŞKAN GÜNENÇ’TEN VALİ CANALP’E TEŞEKKÜR

Yıllardır gündeme gelen ancak bir türlü hayata geçirilemeyen Enez Limanı’nın uluslar arası ulaşıma açılması Edirne Valisi Ekrem Canalp’in önderliğinde Enez Belediye Başkanı Özkan Günenç’in çalışmalarıyla birlikte gerçek oldu. Tarihi zenginlikleri ile öne çıkan ama yıllardır unutulan Türkiye’nin en batısında bulunan Edirne’nin sınır ilçesi Enez, artık uluslar arası bir limana kavuşuyor. Enez Belediye Başkanı Özkan Günenç, Enez Limanı ile ilgili yaşanan bu gelişme sonrası çalışmalarına hız verdiklerini kaydederek şunları söyledi: “Yaklaşık bir yıldır Enez Limanı’nın önce uluslar arası ulaşıma açılması ile ilgili çalışmalar 11 Bakanın olur vermesi ile sona erdi. Edirne Valimiz Ekrem Canalp’ bakanların olur yazısı ulaştı. Valimiz bu konuda varını yoğunu verdi. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. Biz de belediye olarak alt yapı için neler yapabiliriz bunlarla ilgili çalışmalar başlattık. Daha öncesinde Ayvalık, Seferihisar, Dikili ve Çeşme limanlarını gezdik. Bu limanların hepsi geçici olarak başlamışlar daha sonra kalıcı liman olarak devam etmişler. Enez’de böyle bir çalışma yapılacağı için talebin ne kadar olacağını şu an bilemiyoruz. O yüzden şu an için Enez Limanı yolcu taşımacılığı olarak faaliyete geçecek.” 

DEDEAĞAÇ VE SEMADİREK’E SEFERLER YAPILACAK

Enez’in uluslar arası ulaşıma açılmasıyla beraber ilk başta Dedeağaç ve Semadirek adasına seferlerin düzenleneceğini dile getiren Başkan Günenç, “Dedeağaç 11 mil, Semadirek 23 mil ilk önce buralara yolcu taşımacılığı olarak başlayacağız. Bu noktada Enez’e önemli bir girdisi olacak. Edirne Valisi Ekrem Canalp’in girişimleriyle Enez Limanının uluslar arası taşımacılığa açılması son derece önemli ve sevindirici, Enez’e hayırlı olmasını diliyorum. ” şeklinde konuştu.