Çok merak ediyorum. Nedir bu 3 nehir 1 şehir projesi. İlk fırsatta gidip görmek istiyorum.. Nedir bu yıllardır birçok valinin, birçok belediye başkanının heves edip de başaramadığı, ama şimdiki Edirne Valisi Sayın Ekrem Canalp’in başardığı bu proje?

***

Bu proje için Valiye hakkını teslim eden Edirne Belediye Başkanı Sn. Recep Gürkan, "2 yıl önce değerli valimizle konuşurken, böyle bir proje yapmak istediğini söyledi. ‘Yapamazsınız’ dedim 'Neden' dedi. Çünkü geçmişte kimse yapamadı. Ben yapamadım, benden önceki valiler yapamadı, milletvekilleri yapamadı kimse yapamadı. (Vali) 'Ben yaparım' dedi” diye olayın ve başarının ne kadar sıra dışı ve büyük olduğunu ifade ediyor.

Milletvekili Sn. Fatma Aksal da Cumhurbaşkanına atıf yapmadan, aynı mealde bir konuşma ile Valimizin başarısını dile getiriyor.

***

Sayın Canalp gerçekten bir vali olmanın ötesinde, kendi birikimlerini, yeteneklerini ortaya koyarak geldiği günden beri hem Edirne’de hem Edirne’nin pek çok ilçesinde çok önemli farklılıklar yarattı. Örneğin, Enez’de yıllardır ne olacağı belli olmadan kapanın elinde kalmış limanı, uluslararası deniz trafiğine açma yönünde çok önemli bir işlemi başlatıp bitirerek sadece Edirne’ye, Enez’e değil Trakya’ya da çok önemli bir değer kazandırdı. Yıllardır böylesi valilerin hasretini çektik… Edirne valilerinin sadece protokol işleri ile yetinen, kaldıkları sürece Enez’i bir ya da iki kez görüp de, bir çivi çakmadan görev süresini tamamlayan valileri artık kanıksamıştık… Canalp Edirne’ye çok iyi geldi… Ondan sonraki valiler için çıtayı yükseltti. İyi bir örnek oldu…

***

Umarız daha nice yıllar kalır da bu hizmetlerine hep birlikte tanık oluruz. Örneğin 2017 yılında niyet edip de yeterince destek bulamadığımız “Enez Yılı” için hayal ettiklerimizi O’nun sayesinde yaşama geçirebiliriz. O hayallerimizden en büyüğü Enez Limanı’nın işlevselliğinin sağlanması idi. Enez-Keşan Karayolu’nun layık olduğu şekilde yapılması, Enez’de bir yüksek okul açılabilmesi, Enez’in CİTTASLOW kurallarına uygun düzenlenmesi, nazım imar planının üniversitelerin katkılarıyla elden geçirilmesi, Lagün Gölleri’nin temizlenmesi Enez’de İnanç Turizmi’nin yaşama geçirilmesi, Kale’mizin restore edilmesi vs. gibi projelerle ve böyle bir vali ile 1 ya da 2 yıl içinde ile Enez’de çok önemli eşikleri atlayabilirdik.

***

Başta Valimiz Sn. Ekrem Canalp’i ve emeği geçenleri kutluyorum. Umarım bugün Edirne’yi yöneten belediye başkanları, siyasi önderleri, bürokratları bu vesile ile ve Valimizi örnek alarak  “imkansızı mümkün” kılmanın yollarını öğrenmişlerdir.