HABER MERKEZİ

Edirne Emek ve Meslek Örgütleri Platformu Dönem Sözcüsü olarak, ÖDP Edirne örgütleri ile beraber, Türk İş'e bağlı Maden İş Sendikası grevdeki işçilerini ziyaret ettiklerini dile getiren Fırtına konuşmasında şu cümlelere yer verdi: “Enflasyondan işsizliğe, yoksullaşmadan ekonomik durgunluğa kadar hayatlarımızı her alanda kabusa çeviren kapsamlı bir ekonomik krizle karşı karşıyayız. Hükümet krizi sözcüğünün söylemesini istemese de, bizler için kriz; marketlerdeki etiketlerin sürekli değişmesi, kabaran su-elektrik-yakıt fiyatlarına yapılan zamlar, vergilerin artırılması, ödeyemeyen faturalardır. Krizin anlamı yaşamımızın giderek sürdürülemez hale gelmesidir. Onurlu bir karar aşamasında olmalarından dolayı kendilerini kutluyor ve dayanışma içinde olduğumuzu belirtiyoruz. Bütün bunlar yaşanırken çalışanlara reva gördükleri, 1604 lirayla bir ailenin geçimi mümkün müdür? Dört kişilik bir ailenin bir aylık sağlıklı beslenme maliyeti 1750 lira iken; asgari ücret beslenmeye bile yetmezken diğer ihtiyaçlar ne ile karşılanacaktır?

Biz emek örgütleri olarak dayanışma içinde işçilerimizle omuz omuzayız. Yaşasın sınıf dayanışmamız. Yoğun yağmura rağmen, İşyeri Temsilcisi Nebi Kenar ve işçilerle yaptığımız görüşmede 5 Kasım 2018 e kadar görüşmelerinden sonuç alamayınca, haklarını almak için ne gerekiyorsa sonuna kadar direneceklerini belirtti. Ayrıca şirket temsilcileriyle anlaşmaya yakın olduklarını söyledi. Verdiğimiz desteğin görüşmelere de çok katkı sağladığını belirtti. Daha sonra görüşmeler için işçiler yemekhaneye geçip durum değerlendirmesi yapacaklarını belirtiler. Biz de, "hak verilmez, alınır" şiarıyla işçi arkadaşlarımızı toplantıya uğurladık.

AMCOL çalışanı maden iş sendikası işçileri yaptıkları görüşmede genel anlamda %35 artışla anlaşma sağladıklarını belirtti. Aldığımız bilgiye göre; Ücretlerinde %20 artış, üç ikramiyenin dörde çıkarılması, erzak yardımı (300.00 TL.), kömür yardımının 600.00 Tl.den 1.500.00 Tl.ye çıkarılması, temizlik maddesi sabunun beş kilogramdan on kilograma çıkarılması, kıdem farkının ve enflasyon artışına göre ek artışlarla ortalama %35’e denk gelecek kazanım elde edildiğini söyledi. Bu da gösteriyor ki “grevli direniş”  kazanımla sonuçlanması sınıf adına olumlu bir sonuç doğurmuştur. AMCOL Mineral Madencilik San. Tic. A. Ş. de çalışan işçilerimizi kutluyoruz. Bölgemiz adına önemli bir başarıya imza atmışlardır. Aynı mücadeleyi Kamu Emekçileri olarak sürdürüp, kayıplarımızın karşılanması ve daha yaşanır bir gelecek kurmayı talep ediyoruz.”