SONGÜL KONAR

Şenol Kılıç yaptığı açıklama Enez – Keşan yolunun 20 yıldır yapılamadığını vurguladı.

AK Partili yöneticilerinin Enez – Keşan yolunu oy avcılığı yapmak için seçimden seçime dile getirdiklerini belirten Kılıç, “Keşan – Enez yolu karayolları yol ağına aittir ve onlar tarafından yapılması gerekiyor. 20 yıl boyunca Keşan – Enez karayolunu gerek bizler İl Genel Meclisine, gerek milletvekillerimiz tarafından TBMM’ye taşıdık. Bu konu hakkında milletvekilimiz Okan Gaytancıoğlu ile birlikte basın açıklamasında bulunduk. Fakat bu 20 yıllık süreçte herhangi bir mesafe kaydedilemedi. Seçimden seçime oy avcılığı yapmak için AK Parti yöneticileri, AK Parti milletvekillerimiz, eski bakanlarımızdan Mehmet Müezzinoğlu ve Veysel Eroğlu sürekli yapılacağını dile getirdiler” dedi.

“İSTANBUL TRAFİĞİNİ ARATMAYACAK DERECEDE YOĞUN BİR TRAFİK AKIŞI VAR”

Enez- Keşan yolunun karayolları standartlarının altında kaldığını ifade eden Kılıç, “Keşan – Enez yolu özellikle yaz aylarında İstanbul trafiğini aratmayacak derecede yoğun bir trafik akışı var. Bu yolumuz Karayolları standartlarının dışında. Baktığımız zaman birçok kör noktası olan, dar ve bozuk bir yol. Yazın İstanbul tarafından veya Trakya bölgemizin çeşitli yerlerinden yazlıkçılarımız Erikli’ye, Yayla’ya, Enez’in 5 köy sahiline ve Enez Sahili’ne gitmek için bu yolu kullanmaktalar. Yaz döneminde 2 milyon insanın bu sahillere gidip geldiğini düşünecek olursak trafiğin ne derecede yoğun olduğunu anlayabilmek mümkün. Bu kadar yoğun bir trafiğe sahne olan bir yolun biran önce yapılması gerekmektedir. Ülkeyi yöneten AK Parti iktidarı seçimden seçime gelip ‘evet yolunuzu programa aldık ve ödeneğini ayırdık’ demelerine rağmen sadece bu yöre halkını oyalamıştır” ifadelerini kullandı.

“BU YIL BİZE AİT OLAN 6 TANE YOLUMUZUN YAPIM ÇALIŞMASI VARDI”

Programa uygun olarak birçok köy ve sahil yolu çalışmalarının bittiğini belirten Şenol Kılıç, “İl Özel İdaresi olarak bu yıl bize ait olan 6 tane yolumuzun yapım çalışması vardı. Programa uygun bir şekilde devam edilmektedir. Baktığımız zaman Kocaali – Enez – Keşan karayolu bağlantısı, Vakıf Sahil yolu yapımı, Çeribaşı anayol bağlantısı ve Büyükevren ile Umurbey arasındaki yolunun yapım çalışması bitti. Bunu yanı sıra Büyükevren sahil yolu ile Sultaniçe sahil yolunun çalışmaları da bitmek üzere. Programda olan Gülçavuş Köyü’nün tüm isale hatları yani içme suyu isale hatları çalışması daha önceden bitmiştir” açıklamasında bulundu.

2021 yılı yatırım programına eksiksiz bir şekilde uyulduğunu dile getiren Şenol Kılıç, “İl Özel İdaresi olarak baktığımız zaman programlarımız gayet iyi bir şekilde yürümektedir. Herhangi bir programımızda sapma yok. Biz İl Özel İdaresi olarak 2021 yatırım programına harfiyen uymaktayız. Çalışmalarımız da gayet güzel bir şekilde ilerlemektedir. İl Özel İdaremizin başında olan sayın valimize teşekkürlerimi arz ediyorum” diye konuştu.