HABER MERKEZİ

Pandemi nedeniyle bu yıl, geçtiğimiz yıllara oranla Saroz Körfezi’ne gelen turist sayısında ciddi düşüş yaşandığını belirten Kılıç, bölgedeki ticaretin oldukça kötü etkilendiğini kaydetti. Bölgede yaşanan sivrisinek sorunu hakkında da konuşan Kılıç, bütün kurumların koordineli ve periyodik şekilde drone ile ilaçlama yapması gerektiğini dile getirdi.
“ESNAFIMIZDA BÜYÜK BİR GELİR KAYBI OLUŞTU”
Edirne İl Genel Meclisi Enez Üyesi Şenol Kılıç, pandemi nedeniyle Saroz Körfezi’ndeki ticaretin oldukça kötü etkilendiğini ifade ederek, açıklamasında şunlara yer verdi:  “Enez’de; Enez Merkez, Sultaniçe, Gülçavuş, Karaincirli, Büyükevren ve Vakıf olmak üzere 6 adet sahilimiz var. Bu sahiller özellikle yaz aylarında büyük bir nüfus ağırlamaktadır. Sezon boyunca Saroz Körfezi’ne 1,5-2 milyon insanın geldiğini görmekteyiz. Ancak bu sene pandemi nedeniyle tüm sahillerimizde, geçtiğimiz yıllara oranla nüfus yoğunluğunda azalmalar oldu. Yalnızca Kurban Bayramında bu durum değişti ve sahillerimizde büyük kalabalıklar oldu. Tatilcilerimizin geçtiğimiz yıllara göre az gelmesi sebebiyle, esnafımızda büyük bir gelir kaybı oluşmuştur. Pazarcılarımız, işyeri sahiplerimiz, köyde ürün yetiştirip sahile satmaya getiren köylülerimiz bu durumdan oldukça kötü etkilendi. Konaklama tesisi sahipleri de, bu durumdan oldukça fazla zarar gördüler.” 

“SİVRİSİNEKLE MÜCADELEDE DRONE İLE İLAÇLAMA YAPILABİLİR”
Sivrisineklerin bölgenin en önemli sorunlarından biri olduğunu söyleyen Kılıç“Halkımızın bazı şikayetlerini de belirtmek istiyorum. Sivrisinek-karasinek mücadelesinde tüm sahillerimizin ve bataklık alanların, teknolojiden de yararlanılarak aynı anda periyodik şekilde drone ile ilaçlanması gerekiyor. Çünkü diğer yöntemlerle bu sorunun bir türlü önüne geçilemiyor. Çeltikler drone ile ilaçlanabiliyorsa, sivrisinekle mücadelede de drone ile ilaçlama yapılabilir. Bu çalışma için de Valiliğimiz nezdinde bir komisyon kurulmalı ve tüm kurumlar ortak hareket etmeli” dedi.
“ÇADIR KURULACAK, KARAVAN ÇEKİLECEK ALANLARIN ALTYAPISI OLUŞTURULMALI”
Bölgede çadır, karavan ve günübirlik tatil alanlarının belirlenmesi gerektiğini de dile getiren Şenol Kılıç, tüm Saros’da çadır, karavan ve günübirlik alanlarının belirlenmesi gerektiğini belirterek, “Özellikle nüfusun yoğun olduğu zaman; orman içleri ve deniz kıyısında çadırdan geçilmiyor. Bunun çeşitli tehlikeleri var. Orman içinde insanların denetimsiz şekilde kalması, orman yangınlarına neden olabilir. Diğer taraftan oralarda çöp konteyneri yok, su yok, elektrik yok. Buna bağlı olarak da tehlikeler yaşanabilir. Bu hem çevre sağlığını hem de insan sağlığını tehdit eden bir durum. Ondan dolayı yine tüm Saros’da çadır, karavan ve günübirlik alanların belirlenmesi gerektiğinin altını çiziyorum. Tabii ki vatandaşlarımız günübirlik tatile gelmeliler. Ancak onların kalacağı, çadır kuracağı, karavanını çekeceği alanların altyapısı oluşturulmalı. Bu yıl bayram döneminde orman içinde çok büyük bir kalabalık vardı. Oradaki insanların birçoğu çöplerini gelişigüzel bırakıp gittiler. Enez Belediyesi’nin çalışmasına şahit oldum. Orman içinden 10 kamyon çöp topladılar. 3 günün çöpü, tam 10 kamyon. Bu bir denetim altına alınmalı. Bu konularda sadece muhtarlıkların, belediyelerin yaptığı çalışmalar yetmiyor. Bu sorunları engelleyemiyorlar. Jandarma, polis, zabıta, köy muhtarlıkları, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Orman İşletme Müdürlükleri ortak hareket etmeliler” diye konuştu.