BÜLENT SAYLAM

“ENEZ-KEŞAN KARAYOLU SORUNUNA ÇÖZÜM ÜRETİLEMEDİ”

Enez’in sorunlarının devam ettiğini ve çözümü için herhangi bir adımın atılmadığını belirten Kılıç, “Enez’in en büyük sorunlarından biri, Enez-Keşan Karayolu’dur. Enez-Keşan Karayolu sorununu birçok siyasetçi, bürokrat ve vatandaş gündeme taşıdı. Fakat, karayoluyla ilgili yapılan herhangi bir iyileştirme yapılmadı. Ayrıca, Enez-Keşan Karayolu’nda yaklaşık 30 tane kör nokta bulunuyor. Karayolu standardın dışında ve dar olması büyük sıkıntı oluşturuyor. Bu yol, yaz mevsiminde yoğunluğu taşımıyor. Bu yolda, ölümlü kazaların olduğunu görmekteyiz. Bu kadar istenmeyen olaylar ve olumsuzluklar yaşanırken, herhangi bir çözüm üretilemedi.” dedi.

“ENEZ, ÜVEY EVLAT MUAMELESİ GÖRÜYOR”

Enez-Keşan Karayolu’nun her seçim döneminde yapılacağı yönünde açıklamalar yapıldığını hatırlatan Şenol Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü: “AKP’nin Enez ve Keşan belediyelerini almak için yerel seçim dönemi öncesinde, yolun yapılacağı yönünde sözler verilecektir. Ama bu sözler artık, inandırıcılığını yitirmiştir. Enez, üvey evlat muamelesi görmeye devam ediyor. Enez’de AKP’nin belediyeyi alması durumunda sorunların çözüleceği yönünde söylemlerde bulunulmuş ama sorunlar yaşanmaya devam ediyor.”

“YAPILAN BİR ÇALIŞMA YOK”

26.Dönem AK Parti Edirne Milletvekili Rafet Sezen’in 2017 yılının nisan ayında, “Keşan-Enez Karayolu’nun yapım işinin 2017 yılı programına alındı.” şeklindeki sözlerini hatırlatan Kılıç, şunları söyledi: “Yolun programa alındığı ifade edildi ama yapılan bir çalışma yok. Hatta, Mehmet Müezzinoğlu da, bakan olduğu dönemde yolun yapılacağı yönünde sözler vermişti. Artık, yolun yapılacağına inanmıyorum. Tarım arazilerinde toplulaştırma yapılacak ve daha sonra, karayolları istimlak bedeli ödemekten kurtulmuş olacak. Böyle bir düşüncenin olduğunu düşünüyorum. Umarım ben yanılırım.”

“ENEZ SORUNLARIYLA BAŞ BAŞA KALDI”

Enez’de kötü bir yaz sezonunu yaşandığını belirten Şenol Kılıç sözlerini şöyle tamamladı: “Enez Sahili’ndeki kum kötü durumdaydı. Ayrıca, arıtma konusunda sıkıntılar çok fazla. Kısacası, Enez sorunlarıyla baş başa kalmış durumdadır.”