BÜLENT SAYLAM

“SAĞLIKLA İLGİLİ SORUN ACİLEN ÇÖZÜLMELİ”

Enez’in yazın Trakya’nın ikinci yaşam merkezi durumunda olduğunu belirten Kılıç, “Yüzbinlerce insanımızın geldiği tatilini geçirdiği bir ilçedir. Enez’i 4 bin nüfuslu ilçe olarak, görerek tüm kurumlarına buna göre yatırım ayırmak, personel tayin etmek ilçedeki sorun ve sıkıntıları çözmüyor aksine artmasına neden oluyor. Birçok dairede personel yetersizliğinden dolayı sıkıntılar var ama en önemlisi Devlet Hastanesinde yaşanmaktadır. Diğer dairelerdeki sıkıntılar tolere edilebilir ama yaşamsal önem arz eden sağlıkla ilgili sorunun mutlaka acilen çözülmesi gerekli.” dedi.

“UZMAN DOKTOR YOK”

Şenol Kılıç sözlerini şöyle tamamladı: “Doktor ve sağlık personeli azlığından, ekipman yetersizliğinden vatandaşlarımızın şikayetleri her geçen gün haklı olarak artmaktadır. Bir doktor günde 300-400 hasta muayene etmektedir. Doktorlar ve çalışanlar yoğunluktan bitap durumdalar. En ufak cerrahi müdahaleler bile Keşan’a sevk edilmektedir. Uzman doktor yok. Adeta sağlık ocağı gibi hizmet verilmektedir.Sağlık il müdürlüğü bütün şartlarını zorlamalı ve hayati önem taşıyan bu sorunu mutlaka çözmelidir. Her sene aynı sıkıntıları şikayetleri yaşıyoruz dile getiriyoruz ama çözüm konusunda maalesef bir arpa boyu yol alınmıyor.”

“2 AĞUSTOS’TA KURA ÇEKİLECEK”

Öte yandan Sağlık Bakanlığı’nın 2022 yılı Haziran Dönemi İsteğe Bağlı İller Arası Yer Değiştirme Suretiyle Atanma Kurası, 2 Ağustos 2022 Salı günü gerçekleştirilecek. Bakanlığın internet sitesinde il ve ilçelerdeki boş kadrolar yayımlandı. Enez’de, 3 sağlık memuru, 1 sağlık teknikeri kadrosunun boş olduğu görülüyor. Kura çekiminde, Keşan’da boş gözüken kadrolara atamaların olup-olmayacağı ise, merak ediliyor.