AYGÜL KONAR

Bahse konu bildirinin ardından dernekten peş peşe istifalar gelirken, CKD Keşan Şubesi’de duruma tepki gösterdi.

CUMHURİYET KADINLARI DERNEĞİ: “TALİBANI TANIYORUZ!”

Genel Başkan Tülin Oygür imzası ile kaleme alınan açıklamada, “Bazı kadın örgütlerinin bir araya gelerek savurdukları ‘Taliban’ı tanımıyoruz, Taliban’ı tanıyanı da tanımıyoruz’ sloganına karşı, ‘Bağımsız Afganistan’ı tanıyoruz, Bağımsız Afganistan’ı tanımayanı da tanımıyoruz’ diyoruz” denildi.

Cumhuriyet Kadınları Derneği’nin sergilediği bu tavıra katılmadıklarına dikkat çeken derneğin Keşan Şubesi, sosyal medya hesabından paylaşım yaparak tepkisini ortaya koydu.

“CUMHURİYET KADINLARI DERNEĞİ GENEL MERKEZİ’NİN PAYLAŞIMINA ASLA KATILMIYORUZ”

Cumhuriyet Kadınları Derneği Keşan Şubesi’nin resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Basına ve kamuoyuna, Cumhuriyet Kadınları Derneği Keşan Şubesi olarak; bizler Atatürk İlke ve Devrimlerine Cumhuriyet kazanımlarına sahip çıkan Laiklik ilkesi ile yaşam düzenini savunup kabul eden bir derneğiz. Bu fikrimizden asla ödün vermiyoruz! Taliban’ı tanımıyor, Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Merkezi’nin paylaşımına asla katılmıyoruz. Tüm üye ve yurttaşlarımıza saygı ile duyurulur. CKD Keşan Şubesi olarak 23/08/2021 tarihli duyurumuz gereğince; ivedilikle genel kurulumuzu olağanüstü toplayarak tüm üyelerimiz nezdinde ortak karar ile Atatürk İlke ve Devrimlerine bağlı ve demokratik,laik hukuk devleti vatandaşı olmanın gereği yapılacaktır. Tüm üye ve yurttaşlarımıza saygı ile duyurulur” ifadelerine yer verildi.

“CUMHURİYET KADINLARI DERNEĞİ’NİN SERGİLEDİĞİ TAVIR KABUL EDİLECEK GİBİ DEĞİL”

CKD Keşan Şubesi eski başkanı, 29 Ekim Kadınları Derneği kurucu üyesi Keşan ilçe temsilcisi Avukat Nilüfer Erk Oğuz ise, “Biz kendi aramızda görev değişikliği yaparak başkanlığı Nazife Yergök’e devretmiştik. Şu anda 29 Ekim Kadınları Derneği’nin kurucu üyesi ve Keşan ilçe  temsilcisiyim. Cumhuriyet Kadınları Derneği’nin sergilediği tavır kabul edilecek gibi değil. Kamuoyu ile tam olarak paylaşmadık ama en kısa zamanda olağanüstü genel kurul yapacağız. Olağan üstü genel kurulla genel kurulumuzu toplayacağız ve buna tüm üyelerimiz nezdinde ortak bir tavır, ortak bir karar, ortak bir tepki koyacağız. Bunu da genel kurul bildirgesiyle bildireceğiz. Şubenin kapatılması yönünde bir tavır alınacaktır diye düşünüyorum. Bir anlamda toplu istifa olmuş olacak” açıklamasında bulundu.