AYGÜL KONAR 

Mahir Ünal, katıldığı bir televizyon programında “Kahramanmaraşlı bir çiftçi gördüm ‘bizi bitirdiniz’ dedi. Ama cebinde iPhone6 vardı” sözleri sosyal medyada eleştirilere neden olmuştu.

Konuyla alakalı değerlendirmelerde bulunan Gaytancıoğlu, çiftçilerinde teknolojiyi ve tarım piyasalarını takip etmesi gerektiğini belirterek, Mahir Ünal’ın sözlerini eleştirdi. 

“ÇİFTÇİNİN BUNA HAKKI YOK MU?”

Gaytancıoğlu, açıklamasında şunları söyledi: “Herkesin teknolojiyi takip etmesi gerekir. Şimdi öğrenciler bile tablet kullanmaya çalışıyorlar. Yani çiftçinin buna hakkı yok mu? Üretici insan tarlasına gidecek, yağmur yağacak mı yağmayacak mı? Buna bakması gerekiyor. Toprağın sıcaklığına bakması lazım. Oradaki meteorolojik verilere bakması lazım. Tarım piyasalarını takip etmesi lazım. Dolar ne oldu, dünyada buğday, arpa fiyatları ne oldu? Çiftçi bunu alamaz mı? Çiftçinin sadece borç ve faiz mi düşünmesi gerekiyor. Zaten Sayın Mahir Ünal’da bütün kamuoyundan tepki aldı.”

“BİRKAÇ KİŞİ AYRILDI DİYE CUMHURİYET HALK PARTİSİ HİÇBİR ŞEKİLDE YOLUNDAN DÖNMEZ”

Muharrem İnce’nin CHP’den istifasıyla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Gaytancıoğlu, CHP’nin büyük bir parti olduğunu ve birkaç kişini ayrılmasıyla yolundan dönmeyeceğini söyleyerek sözlerini şöyle sonlandırdı: “CHP 1923 yılında Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk cemiyetlerinin kurulmasıyla bir araya gelmiş, bir kurtuluş savaşı sonucunda kurulan bir partidir. Kurucusu Atatürk’tür. Dolayısıyla biz de onun yolundan gitmeye devam ediyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi büyük bir partidir. Birkaç kişi ayrıldı diye Cumhuriyet Halk Partisi hiçbir şekilde yolundan dönmez. Biz yolumuza devam ediyoruz.”