SONGÜL KONAR

15 Temmuz 2019 Pazartesi günü şehitlik ziyaret edilirken, şehitler için Mevlid-i Şerif okutuldu ve gün içerisinde çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma programı akşam saatlerinde de devam etti. Saat 21.00 sıralarında Keşan Orman Fidanlığı önünde oluşturulan kortej yürüyüşüne Keşan Kaymakamı Nuri Özder, 4. Mknz. Piy. Tugay Komutanı Piy. Alb. Öztürk Mustafa Yılmaz, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, İlçe Jandarma Komutanı J. Kıd. Bnb. Ahmet Barış Ulucanlı, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Tekin, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluş amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Cumhuriyet Meydanında düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmasını Keşan Kaymakamı Nuri Özder gerçekleştirdi.

“BU GİRİŞİMİ BİR KEZ DAHA NEFRETLE KINIYOR VE LANETLİYORUZ”

Özder, konuşmasında şunlara yer verdi: “15 Temmuz 2016 tarihinde hain FETÖ terör örgütü tarafından yapılmak istenen darbe girişiminin üçüncü yıl dönümünde, bu girişimi bir kez daha nefretle kınıyor ve lanetliyoruz. 15 Temmuz gecesi, ülkemizi, demokrasimizi, Cumhuriyetimizi, aydınlık geleceğimizi yok etmek isteyen vatan hainleri harekete geçmiş, milletin silahlarını yine bu aziz millete doğrultarak kanlı bir darbe girişiminde bulunmuştur. Bu hain teşebbüs Cumhurbaşkanımıza, hükümetimize, demokrasimize, özgürlüğümüze, milli birlik ve beraberliğimize karşı yapılmıştır. Bu alçak darbe girişimi sırasında Türkiye Büyük Millet Meclisimiz, güvenlik birimlerimiz, devlet binalarımız bombalanmıştır. Halkımızın üzerine ateş açılmıştır. Milletimiz bu korkunç tabloya rağmen alçak saldırıya karşı durmuş devletine ve demokrasisine sahip çıkmıştır. Bu hain darbe girişimi, Sayın Cumhurbaşkanımızın dirayeti, hükümetimizin kararlı duruşu, bütün siyasi partilerimizin Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında darbe karşıtı duruşları ve en önemlisi milletimizin kahramanca mücadelesi sayesinde başarıya ulaşamamıştır. Halkımız, Cumhurbaşkanımızın çağrısı üzerine meydanları doldurmuş. yeri geldiğinde ölümü bile göze alarak silahların önüne geçmiştir. Şehit olmuş, gazi olmuş fakat darbecilere geçit vermemiştir. Milletimiz o gece bütün farklılıklarını bir kenara bırakıp birlik ve beraberlik içerisinde hareket ederek vatanına sahip çıkmıştır. 15 Temmuz, vatanımızın bölünmez bütünlüğünün, milletimizin azim ve kararlılığının, milli birlik ve beraberliğinin bütün dünyaya bir kez daha gösterildiği bir tarih, dünya toplumlarına ve devletlerine ders veren bir destan olmuştur. Bizler birlik ve beraberliğimizi muhafaza ettiğimiz sürece bu hain saldırılar hiçbir zaman başarıya ulaşamayacaktır. 15 Temmuz’da Türk Milleti bunu bütün dünyaya göstermiştir. Bu vesile ile başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kahramanlık ve mücadeleleriyle bir kez daha tarih yazan şehitlerimizi, ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmetle ve saygıyla anıyoruz. Bütün kahraman gazilerimize minnet ve şükranlarımızı bildiriyoruz. Saygılarımı sunuyorum.”

Özder’in konuşmasının ardından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü ile ilgili videolar izlenip, şiirler okundu. Hemen sonrasında Kur’an-ı Kerim tilaveti okundu. Program semazen gösteri ve ardından tekrar video gösterimi ile devam etti. Gece boyu süren program camilerde selâ okunmasının ardından şehitler için dua ve Kur’an-ı Kerim okunmasıyla ardından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü ile ilgili videoların izlenmesiyle son buldu.