Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, bugün Kurtuluş Caddesi esnafı tarafından ikincisi gerçekleştirilecek olan “Alışveriş Günü” etkinliği ile ilgili değerlendirmelerde bulunup, halen proje aşamasında olan “Keşan Alışveriş Günleri” etkinliği ile ilgili bilgiler verdi.

ÇOK ÖNEMLİ BİR ORGANİZASYON

Kurtuluş Caddesi esnafının Keşan’ın Kurtuluş gününde düzenlemeye başladığı etkinliğin bugün ikinci kez yapılacağını söyleyen Helvacıoğlu, talep gelmesi halinde bu tür etkinliklerin diğer caddelerimizde de düzenlenebileceğine dikkat çekerek şunları söyledi: “Birinci etkinlik gerçekten çok güzel oldu ve ekonomik bir katkı sağladı. İkinci etkinlik yine kendi talepleri üzerine yapılıyor. Kaymakamlık, Emniyet Müdürlüğü, Belediyemiz ve Odamız ile esnafın katkılarıyla çok önemli bir organizasyon düzenleniyor. İkincisi olacak olan bu etkinliğin de ekonomik olarak yaşanan durgunluğa artı yönde etkisi olacağını düşünüyorum. 1 gün sürecek olsa da bu etkinlik sayesinde Kurtuluş Caddesi esnafının kazanacağına inanıyorum. Aynı zamanda birçok sosyal etkinlikler de var. Caddenin trafiğe kapanması da amirlerimiz tarafından uygun görüldü. Başarılı olacağına inanıyorum ve herkesi Kurtuluş Caddesi’ne bekliyoruz. Ekonominin kurtuluşu Kurtuluş Caddesi’nde. Bu anlamda çok önemli olan bu indirimlere halkımızın talebi olacağına inanıyorum. Öte yandan diğer caddelerimizi masaya yatıracak olursak, etkinlik talebi gelirse ve çalışmaları olduğunda onlara da yardımcı oluruz. Bu Kurtuluş Caddesi’ne özel bir çalışma değil.”

KEŞAN İNDİRİM GÜNLERİ OCAK VEYA ŞUBAT’TA  

Sözlerine, halen proje aşamasında olduğunu belirttiği “Keşan İndirim Günleri” etkinliği hakkında bilgi vererek devam eden Helvacıoğlu, yapılacak olan etkinlikte bu yıl kupon sistemini uygulayacaklarını ifade ederek,“Daha verimli bir çalışma olacak. Bu konuda yurt içerisinde ve yurt dışında araştırmalarımız oldu. Her esnaf indirim kuponu hazırlayacak ve biz de ev ev dağıtacağız ve çarşı merkezinde indirim kuponu stantları açacağız. Kampanyaya kaç firma katılıyorsa hazırlayacağımız kupon kitapçığında indirim kuponları ile birlikte yerleri olacak ve müşteri bu kitaptaki kuponu kopararak o mağazadan bilinçli bir şekilde alışveriş yapacak. Yani kuponsuz indirim olmayacak. Kuponlar 1 ay geçerli olacak. Bunun çalışmasını yapıyoruz. Konuyu esnaflarımız ile görüşeceğiz ve etkinliğe isteyen esnafımız katılacak. Ürünlerdeki indirimi esnafımız belirleyecek. Ayrıca kuponsuz alışveriş olmayacak. Etkinliği Ocak veya Şubat ayı içerisinde yapmayı planlıyoruz” dedi.