Keşan Belediyesi ve Keşan Doğa Çevre ve Kültür Derneği (DOÇEK) işbirliği ile gerçekleştirilecek 2. Keşan-Saros Körfezi Dağ Bisikleti Festivali, 6 Eylül 2013 Cuma günü başlayacak.

Dün saat 17.00’de Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’ın makamında festivalle ilgili bir basın toplantısı düzenledi.

Toplantıya Özcan’ın yanısıra Keşan Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ayşegül Arslan Aydın, DOÇEK Başkanı Hakan Eşme ile bir grup DOÇEK’li bisikletçi katıldı.

Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, festivalin bu yıl ikincisinin gerçekleşeceğini belirterek “2. Keşan-Saros Körfezi Dağ Bisikleti Festivali 6 Eylül tarihinde başlayacak. Geçen yıl ilkini DOÇEK ile birlikte gerçekleştirdik. Ciddi bir katılım olmuştu. Katılımcılar buradan mutlu ayrılmışlardı. Bu anlamda ilk organizasyonumuzda belki de biraz noksanlarımız olmuş  olabilir. Ama önemli olan niyet. Bu yıl da aynı şekilde etkinliğimiz başlayacak. Saat 13.30’da Mehmet Gemici Cennet Bahçesi önünden verilecek startla festivalimiz başlayacak. Bu startı izlemek isteyen hemşehrilerimizi 6 Eylül’de saat 13.30’da Cennet Bahçesi önüne davet ediyorum. Daha sonra misafirlerimiz Gökçetepe’de konaklayacaklar. Korudağlarımızı görecekler. Keşanımızın yeşilini ve denizin mavisini görecekler. Temiz denizimizi görecekler. Doğal ortamda güzel iki gece geçirmiş olacaklar. Gelen konuklarımıza geçen yılki gibi güzel bir ev sahipliği yapmış oluruz.Yeter ki insanlarımıza bu doğa sporunu sevdirelim. Ayrıca bisiklet olgusunu da ve bisiklet severlerin sayısını da arttırıp hem spor hem de bir ulaşım aracı olarak alıştırmak gerekiyor. Zaman içerisinde sizler gibi gönüllülerle birlikte yerel yönetimler genel yönetimler desteğiyle bizim de bisiklet yollarımız olur diyoruz. Bisiklet kültürümüz gelişecektir. Bu festivalle ilgili olarak DOÇEK’e verdiği destekten dolayı teşekkür ederim.Gerçekten özverili bir çalışma. Bölgesini ülkesini yaşadığı yeri seven her insanın bu tür şeyleri kendi üzerine vazife görmesi gerekiyor. Sizlere bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Daha sonra söz alan DOÇEK Başkanı Hakan Eşme de, bu yılki festivalin ana temasının “Hayatımızdaki Renkler Solmasın, Saros Yok Olmasın” olduğunu belirterek “Biz bölgemizi Korudağlarımızın yeşili ve Saros’umuzun mavisi ile tanıyoruz. Bunları kaybetmeden hayatımızda ne gibi bir anlamı olduğunu bilmiyoruz. Ama bunları kaybettiğimizde hayatımızdaki renklerin ne şekilde yok olacağını soluklaşacağımızı renksizleşeceğimizi ve ne gibi büyük manevi değerlerimizi yitireceğimizi göz önüne alarak bu yılki temamızı ‘Hayatımızdaki Renkler Solmasın, Saros Yok Olmasın’ olarak belirledik. Biz renkli ve canlı bir hayatın içinden geliyoruz. Her tarafımız rengarenk , gökkuşağı renkleri içndeyiz. Bunların soluk bir şekilde kalmamasını istiyoruz. Ana temamızı bunun üzerine kurduk. Bu bağlamda gelen seçkin bisikletçilerimizle bölgemizin en güzel coğrafyasında pedallayıp ve aynı zamanda turizmin çok daha farklı potansiyellerini göstermeyi hedefliyoruz. Çok yoğun bir talep aldık. Geçen yıl çok büyük bir ilgi gördü. Bizim parkurlarımız ve coğrafyamız gelenler tarafından yoğun bir şekilde sevildi ve beğenildi. Bizler de bu yıl ikincisini düzenlemek istedik. Sağolun sizler de bizlere büyük destek verdiniz. Zaten bu organizasyonu Keşan Belediyesi ile birlikte yapıyoruz. Bu tür çevremizi ve bölgemizi tanıtan organizasyonlara verdiğiniz destek nedeniyle sizlere teşekkür ediyorum. Ayrıca yine bizlere destek olan Çamlıca Belediyesi, Mecidiye Belediyesi ile sponsorlarımız İşçimen Hotel, Cafe Keşan, Kartur, Geotech, Delta Bisiklet, Enezli Moto Showroom, formaiste.com, Cennettepe ve Mor Dağıtım’a da teşekkürlerimi sunuyorum. Umarım güzel bir festival olacak ve bölgemizi de aynı şekilde tanıtmaya çalışacağız. Bunun yanında bölgemizdeki sıkıntıları da dile getirmeye çalışıyoruz. En büyük sıkıntımız Korudağ ve Saros Körfezi’ndeki taş ocaklarından kaynaklanıyor. Bu sıkıntıları basın aracılığı ile gündeme taşımak istiyoruz. Doğamız bir daha geri getirilemeyecek şekilde ne yazık ki yoğun bir şekilde katlediliyor” şeklinde konuştu.

Festival Programı şöyle açıklandı:

6 EYLÜL 2013 CUMA

Saat:11.00- Kayıt-Kabul (Mehmet Gemici Cennet Bahçesi)

Saat:12.00- Açılış ve Öğle Yemeği

Saat:13.30- Keşan’dan start

(Mehmet Gemici Cennet Bahçesi’nden verilecek startla bisikletçiler Kurtuluş Caddesi-Cumhuriyet Meydanı-Anafartalar Caddesi, Önder Caddesi ve Hastane Caddesi istikametini kullanarak Kaltepe’ye varacaklardır)

Saat:14.00- Kaletepe’den rotaya giriş

Saat:16.00- Şükrüköy çay molası

Saat:16.30- Şükrüköy-Çamlıca Üzerinden Korudağ’a varış

Saat:19.30- Gökçetepe Kamp Alanı’na yerleşme

Saat:20.00- Çadırların Kurulması

Saat:20.30- Akşam Yemeği

7 EYLÜL 2013 CUMARTESİ

Saat: 08.00-Kahvaltı

Saat: 09.00- Kamptan İbrice’yue hareket

Saat: 10.00- İbrice

Saat: 12.30-Mecidiye Öğle Yemeği

Saat: 14.00- Mecidiye’den Kartalkaya’ya hareket

Saat: 16.00- İbrice Yangın Kulesi

Saat: 16.30-  Yangın Kulesinden hareket

Saat: 17.30-Kamp Alanına varış

Saat: 18.00- Serbest Zaman

Saat: 19.30 –Akşam Yemeği

Saat: 20.30- Fasıl ve Eğlence

8 EYLÜL 2013 PAZAR

Saat:08.00- Kahvaltı

Saat:09.00- Çadırların Toplanması

Saat: 10.00-Korudağ’a hareket

Saat 12.00- Dokuzdere

Saat: 13.00- Çamlıca Öğle Yemeği

Saat: 14.00- Keşan Mehmet Gemici Cennet Bahçesi’ne hareket

Saat: 16.00 Etkinlik Sonu