Edirne İl Genel Meclisi Başkanı Nusret Uybaş, dün yaptığı açıklamada, İl Özel İdaresi’nin 2014 Yılı Bütçesi’nin şu an için encümende olduğunu ancak bu ay içinde meclise geleceğini bildirerek, yapılacak görüşmeler sırasında Keşan’a en iyi payın ayrılması için bu yıl da ellerinden gelen tüm çabayı göstereceklerini söyledi.

Bu yılki bütçenin 25 milyon lira civarında olduğunu belirten Uybaş, “Bütçe görüşmeleri sırasında birimlere aktaracağımız paralar doğrultusunda yapılacak işler belli olacak. Bu görüşmelerde Keşan’a da en iyi payın ayrılması için elimizden geleni yapacağız” dedi.

ÖNCELİĞİMİZ YOL VE SU

Özel İdare olarak Keşan’daki önceliklerinin bu yıl da yol ve kapalı devre sulama sistemlerinin kurulması olacağını ifade eden Uybaş, şöyle konuştu: “Köy yollarımızın yapımına önümüzdeki yıl da devam edeceğiz. Bu arada bazı köylerimizde hâlâ devam eden toplulaştırma çalışmaları tamamlandığında sulama daha da bir önem kazanacak. Yol ve su önceliğimiz. Hamzadere Barajı’nın sulama sahasının dışında kalan köylerimizde vahşi sulamaya son vererek kapalı devre sulama sistemlerini devreye sokmak istiyoruz. Çünkü günümüzde yeraltı suları da çok değerli bir hale geldi.” 

Uybaş, şu anki 25 milyon liralık bütçenin Edirne’nin kendi öz kaynakları ile hazırlanan bir bütçe olduğuna da dikkat çekerek, ilgili bakanlıklardan gelecek paralarla bu rakamın çok rahat 60-70 milyonu bulabileceğini, hatta 100 milyon liraya yaklaşabileceğini de söyledi.