24. Dönem CHP (Cumhuriyet halk Partisi) Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli, 7 Haziran 2015 Pazar günü yapılan 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri’ni değerlendirdi. Değirmendereli, bu seçimlerin AK Parti (Adalet ve Kalkınma Partisi) iktidarı için hezimet ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan için büyük bir yenilgi ile sonuçlandığın söyledi. Edirne halkına müteşekkir olduğunu ifade eden Değirmendereli, “Edirne halkı yine çok güzel bir başarı armağan etti bize.” diyerek seçimlerden sonraki memnuniyetini dile getirdi.

TÜRKİYE MOZAİĞİNİN YANSIMASI YÖNÜNDE BİR SONUÇ ORTAYA ÇIKTI

Kemal Değirmendereli, AK Parti’nin devletin bütün imkânlarını kullanmalarına rağmen, iktidar çoğunluğunu elde edecek bir hükümet olmayı sağlayacak bir sonuç elde edemediklerini, öbür taraftan da Türkiye’nin farklı renklerini farklı kesimlerini Türkiye mozaiğinin yansıması yönünde bir sonuç ortaya çıktığını söyledi. Sağduyulu insanların farklı bir kompozisyon ortaya koyduğunu hatırlatan Değirmendereli, “Şimdi geleceğimiz nokta AKP’nin dışında onun hırsızlıklarını, yolsuzluklarını, kanunsuzluklarını ortaya koyacak bir yeni hükümetin oluşması önemli, bunu AKP dışındaki 3 parti sağlayacaktır diye ümit ediyorum.” seklinde konuşarak, önümüzdeki dönemde hükümet kurma süreci hakkında görüş bildirdi.

TEŞEKKÜR ETMİYORUM, MÜTEŞEKKİRLİĞİMİ İFADE EDİYORUM

Kemal Değirmendereli, son olarak CHP’nin Türkiye genelinde ve Edirne’deki aldığı sonuçları değerlendirdi. Değirmendereli, “Edirne olarak, Edirne halkı yine çok güzel bir başarı armağan etti bize. Bütün Türkiye’deki, cumhuriyetten yana, demokrasiden yana, haktan hukuktan yana gelecekten yana olan insanların gurur duyduğu sonucu ortaya koyduğu için ben tüm Edirneli hemşerilerimize müteşekkirliğimi ifade ediyorum, teşekkür etmiyorum, müteşekkirliğimi ifade ediyorum.”  diyerek seçim sonucundan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. CHP’nin genelde hedeflediği, arzu ettiği sonucu alamadığını vurgulayan Kemal Değirmendereli, “Temel olan konulardan bir tanesi gerçekten son dönemde iktidarın özellikle HDP (Halkların Demokratik Partisi) üstünde yoğunlaştırdığı baskılarına tepki olarak normalde CHP’ye gelecek olan oylar HDP’nin barajı aşması için oraya yönelmiştir. Kamuoyu araştırma şirketleri 2,5-3 civarında giden bir oy var diyor ama koyduğumuz hedefler, ekonomik politikalar, % 25’in üstüne 2,5-3 koyun üstüne, % 28 değil % 35’leri bulması gerekiyordu, bizim de oturup nerede yanlış yaptık diye, bunu düşünmemiz değerlendirmemiz gerekir.” dedi.