SONGÜL KONAR

Toplantıya İlçe Özel İdare Müdürü V. Bülent Sorut, AK Parti İl Genel Meclis Üyeleri Halil Bayazıt, İsmail Keleş, Kozköy Muhtarı Kadir Uzun, Koruklu Köyü Muhtarı Hasan Meydan katıldı.

Ödemesinin tamamı TANAP tarafından temin edilecek olan ihaleye bir şirket katıldı.

“HİZMETİ AKSATMADAN DEVAM EDİYORUZ”

İhalenin resmi sürecinin sonuçlanmasından sonra bir hafta içinde konteynerlerin teslim edileceğini söyleyen Bayazıt ve Keleş, sözlerine şöyle devam etti: “300 adet çöp konteynerin tamamı sıcak daldırma sistemi ile TSE standartlarında 2 milim saçtan üretilecektir. Uzun ömürlü ve kendi çöp kamyonlarımıza uygun olarak yapılması çalışanlar için iyi. Çalışanlarımızla yaptığımız istişareler sonucunda pimli kapak sistemi olması kullanım açısından iyi olduğunu öğrendik. 45 köyümüz var hepsine düzenli olarak çöp kamyonlarını gönderip hizmeti aksatmadan devam ediyoruz. Daha iyi hizmet vermek içinde 1 adet daha ekip kurup 1 çöp kamyonu daha hizmete sokuldu. Sahil bölgelerinde biraz daha yoğunluk var. Oralarda çöp ve çöp bidonu sorunu daha çok yaşanıyor. İnşallah sezonun başladığı bu günlerde hizmeti aksatmadan daha da güçlendirerek çöp bidonu ve çöp sorunu ortadan kalkacak. Öte yandan sahil yollarındaki bozuk ve çukur olan yerleri de yama çalışması yapıp yollarımızı düzeltmeye devam ediyoruz. Şabanmera’dan başlayan yama çalışmalarımız Yayla, Koruklu, Danişment, Erikli, Beyköy şeklinde devam ediyor.”

“1 GREYDER DAHA KİRALAMA ŞEKLİNDE HİZMETE GİRECEK”

Köylere Hizmet Götürme Birliği ekiplerinin tarla yollarını açmaya ve düzeltmeye devam ettiğini belirten Bayazıt ve Keleş, sözlerini şöyle sonlandırdı:  “Edirne Valiliği tarafından kiralamayla 1 greyder hizmet ediyordu fakat 45 köyümüz var ve yetmiyordu. Bugün itibariyle 1 greyder daha kiralama şeklinde hizmete girecek. Hububat sezonun başlamasıyla birlikte muhtarlarımızda köydeki vatandaşlarımızı düşünerek kışın bozulan yolların düzelmesini istiyor. Bizlerde hizmetin hızlanması için 1 greyder daha istedik oda hizmete girecektir.”