Edirne ESOB (Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği), Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Edirne Ticaret ve Sanayi Odası arasında 17 Mart 2014 tarihinde imzalanan “Hijyen Eğitim Programları” protokolü çerçevesinde dün Keşan’da bir bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Saat 14.30 sıralarında Keşan Lokantacı, Kahveci ve Otelciler Odası Toplantı Salonu’nda başlayan toplantıya Edirne ESOB Başkanı Emin İnağ, Genel Sekreter Özay Güngören, Keşan TSO Akreditasyon Sorumlusu Seda Havale, Keşan’da ilgili alanlarda faaliyet gösteren odaların başkanları ve temsilcileri katıldı.

İNAĞ: GIDA SEKTÖRÜNDE ÇALIŞAN TEMİZLİĞE DİKKAT ETMELİ

Toplantı hakkında basına bilgi veren İnağ, gıda ve gıda ile ilgili olan sektörlerin hijyen ve temizlik eğitimi alacağını belirterek, “8 saatlik eğitim sonucunda sertifika alacaklar. Geçmişte gıda ile ilgili sektörlerde hizmet veren esnaflarımızın portör muayeneleri artık kalktı. Böyle bir eğitim alınması zorunlu. Eğitimler 5 Temmuz 2014 tarihine kadar tamamlanacak. Gıda sektöründe çalışan esnaflarımız temizliğine dikkat etmeli. Bir insan kendisi temiz olmazsa bakterilere zemin hazırlıyor. Bu protokol kapsamında Ocak ayından beri çalışmalarımıza devam ediyoruz. Güzel bir çalışma yapılıyor.” dedi.

ÇAKMAK: FIRINCILAR BU EĞİTİMİ ALMIŞTI

Daha sonra söz alan Keşan Lokantacı, Kahveci ve Otelciler Odası Başkanı Hüseyin Çakmak ise şunları söyledi: “Keşan’dan hijyen eğitimi alacak odalarımız başta KTSO, Lokantacı, Kahveci ve Otelciler  Odası, Sebze Bakkal ve Manavlar Odası, Berberler ve Kuaförler Odası ile ayrıca İpsala ve Enez’den karma esnaf odalarımız bu eğitimi almak zorundalar. Fırıncılarımız bu eğitimi kısa süre önce aldılar. Eğitim almayan varsa eğitime katılabilecekler.”

Toplantı Genel Sekreter Özay Güngören’in protokol hakkında bilgi vermesinin ardından sona erdi.