Keşan’dan umre vazifesini yerine getirmek üzere kutsal topraklara giden 45 kişiden oluşan 6. grup,  dün düzenlenen tören ile uğurlandı. 

Sabah 09.00 sıralarında Kurtuluş Özkaya Camii’nde başlayan törene Keşan İlçe Müftüsü Süleyman Yeniçeri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Umre yolculuğunun kutsal bir sefer olduğunu belirten Yeniçeri, “Değişik camilerimizde uğurlama programları yapıyoruz. Keşan’ın çeşitli bölgelerinde yer alan camilerde bu programları düzenlemek istiyoruz. Umre seferleri son günlerde yaygın bir şekilde gerçekleştiriliyor. Bu vesile ile imtihanı olan kardeşlerimiz bu kutlu yolculuk için hazırlıklar yapıyor. Bu hazırlıkların en güzel takvadır. Yanınızda katvanız olsun. Nereye giderseniz gidin Allah’tan korkarak gidin. Günah bizim hayatımızda var. Allah bizi günahkar kullar olarak yarattı. Ancak bizim tövbemiz isteniyor. Bu umre de tövbeye bir vesile.” dedi.

Daha sonra yakınlarıyla vedalaşan umre yolcusu vatandaşlar okunan dualar ile otobüslerine bindirilerek Kutsal Toprak’lara yolcu edildi.

Kurtuluş Özkaya Camii İmam Hatibi Nihat Arıtaşı ve Sanayi Camii İmam Hatibi Erkan Sarçan’ın kafile başkanı olduğu umre kafilesinde, 29’u kadın, 16’sı erkek toplam 45 vatandaşımız bulunuyor.