15 Ocak 2007 günü bu köşede bir belgeyi ortaya çıkarmıştım.

            Neydi?

            Adalet ve Kalkınma Partisi Keşan İlçe Yönetim Kurulu kararı.

            Kararda ne deniliyordu?

            “Kentsel Dönüşümün belediye önderliğinde TOKİ'ce yaptırılması siyasi yönden partimize zaman verir.”

            Sebep?

            Keşan Belediyesi'nin yönetiminin CHP'de olması.

            Uygulama olmadı. Bu kararın etkisi var mı? Yok mu?

            Peki 2009 seçimlerinde CHP belediyeyi ezici bir üstünlükle aldı. Demek alınan karardaki yaklaşımlar politik yönden yerelde tepki buldu.

            Aradan altı yıl geçti. O yıl ilköğretim çağında olanlar şimdi üniversiteli.

            2013 yerel seçimleri yaklaşıyor. Aynı zihniyetin çatlak seslerini duyuyoruz.

            Bakın neler diyorlar?

            Efendim Hükümet Pazar Yeri Projesine kredi kullandırmakla CHP'nin Keşan'da elini güçlendirmiş. Bu uygulama hayata geçince AKP Belediye Başkanlığı seçimini alamazmış.

            Bunu seslendirenler AKP'li mi? Yoksa AKP'li geçiniyorlar mı? Keşan'a yapılan bu hizmeti neden engellemek istemişlerdir. Bu düşüncedekiler Keşan'a ve AKP'ye paraşütle geçenler midir?

            Şu memlekete bir çivi çakılsın. Kim çakarsa çaksın. Olumlu yaklaşmak gerekir. İnşaat başlamış. Bunlar hala neyin peşindeler. Bu düşüncede olanlar şimdi yönetimde var mıdır? Eskiden yönetimde bulunanlar tıpkı 2007 yılındaki karardaki noktadalar.

            Hani “Her şey Keşan için” diye konuşanlar? Demek ki samimi değiller. Engellemeye gücü yetmeyenler parti içindeki güçlerini de yitirdikçe önemli projelere bile ters bakabiliyor.

            Keşan Belediyesi kalıcı projelere damgasını vurarak devam ediyor. Siyasal artısı CHP'ye yazılacak diye ilkel değerlendirmelerde bulunmak ne ile bağdaşır. Ne ile adlandırılır. Takdir Keşanlılarındır.

            Parti içi mücadele hırslarına yenik düşenlerin bu ilkel yaklaşımları 2007'den gelen miras olarak çıkıyor ortaya. Sonuçta Keşan'da AKP'nin siyaseten evrimleşme sorunu vardır denilebilir. Yönetsel anlamda evrimleşemeyenlerin siyasal anlamda evrimleşmeleri zordur.