Eğitim Sen Keşan Temsilcilik Yönetim Kurulu’nca düzenlenen basın toplantısında, KESK’e bağlı tüm sendikalarla birlikte bugün “Geleceğim İçin Grevdeyim” sloganıyla uyarı yapılacağı açıklandı.

Saat 15.00 sıralarında Eğitim Sen Keşan Temsilciliği’nde başlayan toplantıya, Temsilcilik Başkanı Rasim Yağcı ile Yönetim Kurulu Üyeleri Ali Ortaç, Tuncay Balcı, Ömer Faruk Doğan ve Mustafa Bayır katıldı.

GELECEĞİM İÇİN GREVDEYİM

Rasim Yağcı, KESK’e bağlı sendikaların temsilcilikler platformu olarak dönem sözcüsü sıfatıyla açıklama yaptıklarını ifade ederek, “Bilindiği gibi iktidarın öteden beri 657 Sayılı Kanun’daki iş güvenliğini ortadan kaldırmaya yönelik tasarı şeklindeki hazırlıkları bugün meclise sevk edildi. Bizler de, <Geleceğim İçin Grevdeyim> adı altında 4 Haziran’da (bugün) Keşan’da KESK’e bağlı tüm sendikalar birlikte iş bırakıyoruz. Bu bir uyarı grevidir. AKP iktidarını uyarıyoruz. Keşan’da BES, SES, TÜM BEL SEN, TÜM HABER SEN ile mutabık olduk. Onlar adına da açıklama yapıyoruz. Biz Eğitim İş kolunda norm sürgünlerin, yine çalışanlar arasında ayrıcalık ve rekabet yaratacak kariyer basamaklarına, esnek ve kuralsız çalışmaya yine normdan kaynaklı olarak 4+4+4 eğitim sisteminin getirdiği olumsuzluk olan rotasyona, sürgünlere, angaryaya ve yoksulluk sınırının altında çalışmaya <Hayır> diyoruz.

KAMU EMEKÇİLERİ ÖNEMLİ BİR SINAV VERECEK

Bu uyarı grevimizi ve üretimden gelen gücümüzü yarın (Bugün) kullanacağız. Türkiye’de kamu emekçilerinin çok önemli bir sınav vereceğini düşünüyoruz. Bugün, kamu sendikacılığı anlamında hizmet sektöründe yetkili konfederasyonlar ve yetkili sendikalar da Eğitim Sen ve KESK doğrultusunda beyanda bulunmuşlardır. İş güvenliğimize dokunulmasını, grev nedeni saymışlardır. Kamu sendikacılığının kırmızı çizgilerinden biri ihlal edilmektedir.” dedi.   

Konuyla ilgili olarak bugün saat 12.30’da, Eski İtfaiye Binası önünde başlayacak bir yürüyüş yapılacağı ve Cumhuriyet Meydanı’nda basın açıklaması okunacağı kaydedildi.