AYGÜL KONAR

KANOLA VE HUBUBAT EKİLİŞLERİNDE HIZLI BİR GELİŞME OLACAK

Mevsim itibariyle, yapılan ekilişler hakkında değerlendirmelerde bulunarak, sözlerine başlayan Açar, şunları söyledi: “Güz döneminde, kanola ve hububat ekilişlerinde önümüzdeki günlerde hızlı bir gelişme olacak. Ayrıca, azotlu gübre uygulaması döneminin başındayız. Yağışlar, ürünler açısından yararlı olacaktır. Önümüzdeki günlerde üreticimiz, bahar gübrelemesinin ilk bölümünü yapmaya başlamasının faydalı olacağını düşünüyorum.”

“ÜRÜNLER AÇISINDAN MEVSİM İYİ GİDİYOR”

Lütfü Açar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kanola ürününde bu dönemde, azotlu gübre kullanılması tavsiye edilmektedir. Kullandığı gübrenin 15-25 gün sonra da, üre azotlu gübrenin kullanılmasında fayda var. Hububatta, bu dönemde genel itibariyle, üre azotu kullanılıyor. Bunu bir seferde atmak isteyen üreticilerimiz olursa, beklemelerinde fayda var ve acele etmelerine gerek yok. Ancak, iki defada işlem yapılacaksa, ilk azotlu gübre uygulamasını bugünlerde yapması gerekiyor. Ürünler açısından olumlu bir mevsimin gittiğini görüyoruz. Üreticilerimizin emeğinin karşılığını alacak şekilde kazanç sağlamasını temenni ediyorum.”

KANOLA, BÖLGEMİZ AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİ BİR ÜRÜN

Kanola ekilişleriyle ilgili de konuşan Açar, sözlerini şöyle tamamladı: “Kanola, kıraç arazilerde alternatif bir ürün olarak, değerlendirilmesinde fayda var. Geçmiş dönemde, uygun ekiliş ortamı oluşmadığı için verimlerde düşüş olmuştu. Ama bu yıl kanola ekilişlerinde artış yaşandığını görmekteyiz. Kanola, bölgemiz açısından çok önemli bir üründür.”