Sonay CAN

 

Adalet Bakanlığı tarafından yaptırılan Keşan Adalet Sarayı’nın temel atma töreni dün yapıldı.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Adalet Bakan Yardımcısı Veysi Kaynak, İl Özel İdareleri Genel Müdürü Muhammet Öztürk, Edirne Valisi Hasan Duruer, Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Uğur Yiğitbilek, Keşan Cumhuriyet Başsavcısı Tamer Ünüvar, AK Parti Edirne İl Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Kahve, AK Parti Keşan İlçe Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Çevikel, AK Parti Keşan Belediye Başkan Adayı Mustafa Mercan ve çok sayıda protokol üyesi ile vatandaşların katıldığı temel atma töreni, soğuk ve rüzgarlı bir havada gerçekleştirildi.

Tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.  

MÜEZZİNOĞLU: SANDIĞIN HUKUKUNU KORUYAN BİR SİSTEME İHTİYACIMIZ VAR

Törende konuşan Müezzinoğlu, havanın soğuk olmasına rağmen gerçekleştirilen sıcak karşılamadan memnun olduğunu belirterek, katılanlara teşekkür etti ve soğuk nedeniyle konuşmasını kısa tutacağını söyledi.

Geçen hafta Keşan’da Devlet Hastanesi’nin temel atma törenini gerçekleştirdiklerini söyleyen Mehmet Müezzinoğlu, “Keşanımızda, bugün de adalet sarayımızın temelini atıyoruz.  İnşallah onu da yılsonu tamamlayacağız. Keşanımız güzel bir yer daha kazanacak. Keşanımıza bu hizmetleri 30 Mart’tan sonra daha farklı bir şekilde yapacağız. Çünkü istiyoruz ki, artık yerel yönetimler de merkezi yönetimle hızlı bir şekilde koşsun.” dedi

Müezzinoğlu, sözlerinin devamında AK Parti’ye karşı açılan kapatma davasını da hatırlatarak, “Sağlık konusunda ülkemizde son derece önemli mesafeler kat ettik. Ama Türkiye’nin temel sorunlarından bir tanesi de sağlıklı bir hukuk sistemi. Ne yazık ki sağlıklı bir hukuk sisteminde 1960’tan bu yana sıkıntılarımız var. Milletin iradesini idama götüren bir hukuk sistemi ile ağır bedeller ödedik. O zaman da Menderes’i, Polatkan’ı idam edenler, bu kararı verenler yüce mahkemelerdi. Onlar, bu milletin milli iradesinin hukukunu, hakkını gasp ettiler. Milletin hayallerini kararttılar. Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün sözünü idam ettiler. Ondan sonra da zaman zaman buna benzer darbeleri bu millete yaptılar. Çok değil, daha 5 yıl önce 2008’de iki vatandaştan birinin oyunu almış bir siyasi partiye yani AK Parti’ye bir savcı kapatma davası açtı, 11 hakim davayı gördü. 1 hakimin kararı ile kurtulduk. Bu şekilde milli irade olmaz. Milli İradenin hak ve hukuku böyle korunmaz. Egemenlik, kayıtsız şartsız milletinse, sandığın hukukunu koruyan bir hukuk sistemine ihtiyacımız var.” şeklinde konuştu.

“BU ÜLKEYİ VE MİLLETİ, MUASIR MEDENİYET SEVİYESİNDEKİ O YOLCULUĞA 2013’TE HEP BİRLİKTE OTURTACAĞIZ”

Mehmet Müezzinoğlu sözlerini şöyle tamamladı: “Bu dönemde de yine milletin iradesiyle oynamak isteyen, milletin hukukuyla oynamak isteyen, milli iradenin istikrarını bozmak isteyen, istikrar bozulsun ekonomik istikrar bozulsun, ülkenin gelişmesi ve ülkenin yarınlara umutla bakması engellensin isteyenler var. Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ten bizlere kalan, muasır medeniyet seviyesinin üzerindeki hedefe ulaşma isteğimizden vazgeçmemizi istiyorlar. Ama vazgeçmeyeceğiz. Bu ülkeyi ve milleti, muasır medeniyet seviyesindeki o yolculuğa 2013’te hep birlikte oturtacağız.”

TEMEL HEP BİRLİKTE ATILDI

Müezzinoğlu, konuşmasının ardından yeni Adalet Sarayı’nın temelini Veysi Kaynak ve Hasan Duruer ile birlikte attı.

ÜNÜVAR TEKNİK BİLGİ VERDİ

Açılışın ardından basın mensuplarına bilgilendirmede bulunan Tamer Ünüvar da son yıllarda yapılan yeni adalet saraylarının yargı mensupları başta olmak üzere birçok kişinin sevinç ve gurur kaynağı olduğunu belirtti. Demokratik ülkelerde adalet saraylarının, her zaman adalete ve hukukun üstünlüğüne verilen önemin bir göstergesi olarak algılandığını vurgulayan Ünüvar; “Yapımına başlanan Keşan Adalet Sarayı binası, 4 bin 842 metrekare kapalı alan olarak projelendirilmiş 6’şar hakim ve savcı odası, 6 duruşma salonu, avukatlar odası, sosyal alanları ve icra dairesi ile diğer birimlerden ibarettir. Şu an adalet hizmetleri yaklaşık 1500 metrekare alanda Hükümet Konağı ve kiralanan 2 ayrı yerde görülmektedir. Mevcut bina İş ve kadro durumu itibarıyla ihtiyacı karşılamaktan uzak durumdadır Temeli atılacak olan Keşan Adalet Sarayı’nda yer alan ‘kısıtlı alanlar’ uygulaması ile çalışanların sessiz ve huzurlu bir ortamda çalışma olanağı bulması, adalet sarayında görevli başta Hakim ve Cumhuriyet Savcısı olmak üzere, tüm personelin verimli bir şekilde görevini ifa etmesi hedeflenmektedir. Vatandaşlar açısından da adalet sarayındaki işlerini en kısa sürede ve zahmetsiz bir şekilde yapmaları sağlanarak, kaliteli ve etkin bir adalet hizmeti sunulması amaçlanmaktadır. Keşan’a böyle görkemli bir Adalet Sarayının yapımı sürecinde bizlerden desteğini esirgemeyen Sayın Adalet Bakanımıza ve tüm Bakanlık bürokratları ile Adalet Sarayı’nın yapılmasıyla ilgili ilk karar aşamasından bu güne gelinmesinde katkıları bulunan benden önce Cumhuriyet Başsavcısı olarak görev yapan Naim Karaağaç’a da, tüm yargı çalışanları adına teşekkür ediyor saygılarımı sunuyorum.” dedi.

MÜEZZİNOĞLU’NA MUHTARLAR DERNEĞİ’NDE PLAKET VERİLDİ

Mehmet Müezzinoğlu ve beraberindekiler daha sonra Keşan Muhtarlar Derneği’ni ziyaret etti. Keşan köy ve mahalle muhtarları ile biraraya gelen Müezzinoğlu, muhtarların sorunlarını dinleyerek, çözüm önerilerini dile getirdi. Ziyarette ayrıca Keşan Muhtarlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kemik, Müezzinoğlu’na çalışmalarından dolayı teşekkür plaketi sundu.

“YASADIŞI DİNLEME YAPANLARI LANETLİYORUM”

Mehmet Müezzinoğlu, basın mensuplarının yasadışı telefon dinlemeleri ile ilgili yönelttiği soruyu da yanıtladı. Müezzinoğlu, “İnsanın özelini, vatandaşın özeline girmeyi yasadışının ötesinde ahlak dışı da buluruz, etik dışı da buluruz. Bu ülkede, bu milletin huzurunu kaçıracak, devletine milletine güven duygusunu sarsacak yasadışı hadiseleri kim yaparsa yapsın bir defa bunun önce bir karşısında olmak gerekir. Bu anlamda bu yanlışları kim yapıyorsa, bu yanlışları yapanların da yasalar karşısında en ağır bedeli ödemesi gerekir. Ben açıkçası yasadışı dinleme yapanları lanetliyorum. Yasadışı dinlemelerle ülkenin istikrarını bozmak isteyenleri lanetliyorum. Yasadışı dinlemeleri kullanarak, bunları bir fırsatçılık yapan anlayışı da yine kınıyorum, eleştiriyorum. Demokrasiler, hukuk devleti üzerine bina edilir. O nedenle biz demokrasimizin hukukunu da korumak durumundayız. Vatandaşımızın hukukunu da korumak durumundayız. Ama ne yazık ki zaman zaman hukuk yanlış zeminlere kaydırıldı. Zaman zaman da bazı yasal imkanlar, yasadışı zemine kayacak şekilde kötü kullanıldı. İnşallah bütün bunlarla mücadelemiz bundan sonraki süreçte çok daha güçlü olacak. Yasadışı malzemelerle meşruiyet kazanılmaz. Onun için yasadışı bu tavra, milletçe karşı koymamamız gerektiğine inanıyorum.” diye konuştu.

Mehmet Müezzinoğlu, daha sonra İpsala’ya  giderek, burada esnaf ziyaretinde bulundu. Müezzinoğlu, programının ardından karayoluyla İstanbul’a hareket etti.