Atatürkçü Düşünce Derneği Keşan Şubesi Başkanı Rami Uluz, geçen Cumartesi günü yaptığı basın toplantısında, bu yıl 54 üniversite, 5 de Keşan dışı liseye giden öğrenci olmak üzere toplamda 59 öğrenciye burs vereceklerini ve burs miktarlarında da bir önceki yıla göre 10’ar lira artış yaptıklarını söyledi.

160 BAŞVURU OLDU, 102 ÖĞRENCİ EVRAK GETİRDİ

ADD Keşan Şubesi yönetiminin de hazır bulunduğu ve saat 13.30 sıralarında, ADD Keşan Şubesi binasında başlayan basın toplantısında söz alan Uluz, uzun yıllardır Keşanlı öğrencilere burs verdiklerini hatırlatarak, bu yıl da buna devam edeceklerini kaydetti. 160 üniversite öğrencisinin başvurduğu, ancak 102’sinin evraklarını getirdiğini belirten Rami Uluz, “Ekim ayı içerisinde bu evraklar üzerinde sıkı bir inceleme yaptık. Bu inceme sonrasında 55 üniversite öğrencisine, 7 ay olmak üzere 80’er TL’lik burs vereceğiz. Ayrıca, Keşan dışındaki liselere giden 7 öğrenci de burs için başvuruda bulunurken, yine yaptığımız incelemelerde bu öğrencilerden 5 tanesine, 7 ay boyunca 60’ar TL’lik burs vereceğiz. Böylece bu yıl toplamda 59 öğrencimize burs vermiş olacağız.” dedi.

BİLGİ FORMUNU KAYBETTİM DİYENİN BURSUNU KESECEĞİZ

Keşanlı hayırsever iş adamlarının, kendileri ile irtibata geçtiğini de dile getiren Uluz, “İş adamlarımız derneğimiz ile irtibata geçerek, bizden öğrenci tespit etmemizi ve tespit edilen bu öğrenciye burs vermek istediğini söylüyor. Biz de bu istek üzerine gerekli çalışmalarımızı yapıp, bu hayırsever iş adamlarımıza öğrencilerimizi bildiriyoruz. Bu nedenle hayırsever iş adamlarımıza da teşekkür etmek istiyoruz. Burs alacak öğrencilerimiz, başvurudan sonra kendilerine verdiğimiz bilgi formunu kaybetmesin. Bu formu kaybedenlerin bursları da iptal oluyor.” diye konuştu.

“10 KASIM’DA SELANİK’TE, 14 KASIM’DA ANITKABİR’DEYİZ

ADD Keşan Şubesi’nin etkinlikleri hakkında da bilgiler veren Rami Uluz, sözlerini şöyle tamamladı: “Etkinliklerimiz, Kasım ayı içerisinde yapacağımız organizasyonlar ile devam ediyor. 10 Kasım’da, Atatürk’ün doğduğu yer olan Selanik’e gideceğiz. Şuanda 70 kişi bunun için başvuruda bulundu. Ayrıca, 14 Kasım tarihinde de Keşan’dan çıkarak Anıtkabir ziyaretimiz olacak.”