5 Şubat 1937 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti Anayasa’nın 2. maddesinde Laiklik ilkesine yer verilmesinin 77’nci yıldönümü nedeniyle dün bir açıklama yapan Atatürkçü Düşünce Derneği Keşan Şubesi Başkanı Rami Uluz, “Türkiye’de Atatürkçülük, Atatürkçü düşünce ve Atatürk’ün Türkiye’ye kattıklarının korunması için verdiğimiz mücadeleye devam edeceğiz. İstedikleri kadar bazı şeylerin üstünü örtsünler, bir güç var ve bu güç laikliği korumayı başaracaktır. Türkiye Cumhuriyeti o kadar boş bir ülke değil.” dedi.

HİÇBİR SİYASİ PARTİNİN ARKA BAHÇESİ DEĞİLİZ

Laiklik ilkesinin, Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti’ne en önemli kazanım olduğunu, ADD’nin laiklik konusunda her zaman mücadele ettiğini ve de etmeye devam edeceğini söyleyen Uluz, ADD’nin, bu mücadelesi sırasında kesinlikle bir siyasi partinin arka bahçesi olmayacağını vurguladı. ADD’nin kurulduğu 1989 yılından beri Türkiye’de laiklik ilkesi ile uğraşılmaya başlandığını ve ADD’nin laikliği korumayı amaçladığını da dile getiren Uluz, şunları söyledi:

MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK

“ADD’nin kurulduğu tarihte, laiklik ve Cumhuriyet’in kazanımlarıyla uğraşılmaya başlandı ve dibi oyula oyula bu günlere geldik. Neredeyse son noktaya gelinmiş durumdayız. Tabiî ki umut var. Çünkü Türkiye’de Atatürkçülük, Atatürkçü düşünce ve Atatürk’ün Türkiye’ye kattıklarının korunması için verdiğimiz mücadeleye devam edeceğiz. Bunun yanında bizimle birlikte çaba harcayan gerek partiler, gerek sendikalar, gerekse derneklerin bu mücadelelerini yadsımamak gerekiyor. Paralel devlet, yolsuzluk gibi söylemlerdeki temel dert, Cumhuriyet’in temel kazanımlarını yok etmektir. Bunlar sadece bir görüntü.”

LAİKLİK KORUNACAKTIR

Dünyada Mustafa Kemal hakkında “Yüz yılda bir tane dahi yetişmiş, o da Türk Milletine nasip olmuş” denildiğine dikkat çeken ve Atatürk’ün bugün yaşanan birçok şeyi daha o günlerde görerek uyarılarda bulunma zekasına sahip olduğunu da belirten Uluz, Türkiye Cumhuriyeti’nin en büyük kazanımlarından birinin laiklik ilkesi olduğunu kaydederek, “İstedikleri kadar bazı şeylerin üstünü örtsünler, bir güç var ve bu güç laikliği korumayı başaracaktır. Türkiye Cumhuriyeti o kadar boş bir ülke değil. Bu nedenle fazla umutsuzluğa kapılmamak gerekiyor.” diye konuştu.

AKP BENİM DİNİMLE UĞRAŞMAMALI

Açıklamasının sonunda dini ön planda tutan siyaseti nedeniyle AKP iktidarını eleştiren Uluz, şöyle konuştu: “İktidarın geldiği tarih ile önceki yıllar arasında, ayrım yönünden çok büyük uçurumlar var. Vatandaşlar inançlı ya da dinsiz diye ayrılabilir mi? Benim dinim, özel yaşantım ile neden uğraşıyorsun? Benim de bir dinim ve inancım var. Ailemin de bir dini inancı var. Fakat bu şekilde yobazca değil.”