ADEN Koleji’nin 2012-2013 Eğitim Öğretim Yılı Yılsonu Gösterisi geçen salı günü akşamı gerçekleştirildi.

Okul bahçesinde yapılan ve saat 20.00’de başlayan etkinliğe, Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Feryaz Yüksel, Keşan Belediye Meclisi Üyesi Yılmaz Başol, belde belediye başkanları, daire amirleri ve veliler katıldı.


Sunuculuğunu Türkçe Öğretmeni Seçil Karagöz ve 7. Sınıf öğrencileri Ece Dinç ile Mustafa Orhon’un yaptığı program, saygı duruşu ve Müzik Öğretmeni Feyza Vatan yönetiminde İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başladı.


EKİNCİ: “ÖNÜMÜZDEKİ YILLARDA ADEN KOLEJİ’NİN FARKLILIĞI DAHA NET ORTAYA ÇIKACAKTIR”

ADEN Koleji Anaokulu/Ortaokul Müdürü Elvan Ekinci, gecenin açış konuşmasında, ADEN Koleji’nin 1. Eğitim-Öğretim yılını tamamlandığını ve elde edilen başarıdan dolayı gururlu olduklarını kaydetti.

Ekinci, “Değerli velilerimiz emanet olarak aldığımız değerli evlatlarınızı, bir ebeveyn olarak bütün idarecilerim, öğretmenlerim, personelim ile hizmet ederek onların daha kendinden emin, ne istediğini bilen, hedefleri için cesaretle hareket eden bilgili, görgülü, yaşamı seven, yaşatmayı görev bilen, sevgi dolu bireyler olarak yetişmeleri için tüm çabamızı gösterdik. İnanıyorum ki önümüzdeki yıllarda ADEN Koleji’nin farklılığı daha net ortaya çıkacaktır.” dedi.

YILDIZ: “BAŞARI DOLU BİR YIL GEÇİRDİK”

ADEN Koleji Kurucu Temsilcisi Halil İbrahim Yıldız da,  başarı dolu bir yıl geçirdiklerini ifade ederek, “Bize düşen sorumluluk, öğrencilerimizin sürekli öğrenen, öğrendikçe gelişen ve bilinçlenen bireyler olarak güvenli, sağlıklı ve düzenli bir ortamda yetiştirilmelerini sağlamaktır. ADEN Koleji, çocuğunun Atatürk ilke ve devrimleri doğrultusunda çağdaş bir eğitim almasını ve yabancı dil öğrenmesini isteyen bir kurumdur. ADEN Koleji olarak bunu başarabilecek bir kadroya ve teknolojiye sahibiz.” şeklinde konuştu.

YÜKSEL: HİÇBİR İLDE VE İLÇEDE OLMAYAN YATIRIM KEŞAN’DA

Program, İlçe Milli Eğitim Müdürü Feryaz Yüksel’in konuşmasıyla devam etti. Yüksel, Keşan’ın  eğitim-öğretim açısından kendi performansında başarısız bir ilçe olmadığını ifade ederek, “Ancak istediğimiz düzeyde miyiz? denirse o bakış açısına göre değişebilir. Biz kendi ön fikrimizle yan yana getirdiğimizde gerçekten ciddi oranda başarılı olduğumuzu söyleyebiliriz.” dedi.

Keşan’ın okullaşma sürecini bir iki adım daha attıktan sonra tamamlayacağını ifade eden Feryaz Yüksel, “Hiçbir ilde, ilçede olmayan yapılanma burada gerçekleşmiş durumda. Fen Lisesi’nin, Anadolu Öğretmen Lisesi’nin, Anadolu Turizm Otelciliğin ve ayrıca Anadolu Liselerinin Keşan’da olması, Keşan adına altın bir değerdir.”  şeklinde konuştu.

ADEN Koleji Sahibi ve Kurucusu Sadık Baş’ın büyük cesaret göstererek Keşan’a ciddi bir yatırım yaptığını da söyleyen Feryaz Yüksel, “Bu yatırımın karşılığını alacağınızı düşünüyorum. Başarıların daha da artarak devamını diliyorum.” diyerek, sözlerini sonlandırdı.

DINKIRCI: MÜTHİŞ BİR GELECEĞİMİZ VAR

Gecede son konuşmayı yapan Kayymakam Bekir Dınkırcı da “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ve Türk Milleti’nin aydınlık yarınlarına yürekten inanan bir yönetici olarak, Keşan’ın ve ülkemin geleceğine inanan bir mülki idare amiri olarak, öznesine insanı alarak, öznesine bilimsel verilerle proje bağlamlı ve gelecek yönelimli bilgiyle, bilimsellikle donatılmış öğrencilerimizi alarak birlik ve beraberlik içerisinde müthiş bir geleceğimiz var.” diyerek, ailelerin çocuklarının gelecekte ne olması gerektiği konusunda, onların karakterleri, bilgi ve birikimleriyle yönlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Dınkırcı, “Velilerde genelde tatlı bir telaş vardır.  Yakın bir zamanda sınavlara girecek olan öğrencilerimizin velilerine de seslenmek istiyorum. Bu bir süreçtir. Okul öncesi eğitimle başlayan ilk, orta ve lise, üniversite eğitimi ile devam eden hatta ileride yüksek lisans ve doktorayla devam eden bir süreç. Çocuklarımızı sadece sayısal başarıyla değerlendirmek yerine, buna paralel olarak sosyal, kültürel ve ekonomik yaşamın neresinde, bunu beraber sorgularsak emin olun bu çocukların bizim istediğimiz mesleklere değil kendi istedikleri ve gelecekte çok rahatlıkla kendilerini ifade edebilecekleri meslek gruplarına yöneldiğini göreceğiz.” dedi.

Dınkırcı, konuşmasında, öğretmen-öğrenci-veli koordinasyonunun ve kitap okumanın önemini de vurguladı.

GÖSTERİ YAĞMURU

Gecede, ADEN Koleji Anaokulu, ADEN Koleji İlkokulu ve ADEN Koleji Ortaokulu öğrencileri, konuklara  28 gösteri sundu. Gece, Anaokulu 5 yaş öğrencilerinin karnelerini ve mezuniyet keplerini havaya atmalarının ardından, ADEN Koleji Marşı’nın öğrenciler ve öğretmenler tarafından söylenmesiyle sona erdi.