Sonay CAN

2006 yılında vefat eden Ahmet Yenice için, 8. ölüm yıldönümü olan dün, ismini taşıyan Ahmet Yenice Ortaokulu’nda anma programı gerçekleştirildi.

Saat 10.30 başlayan programa; Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, merhum Ahmet Yenice’nin eşi Sevim Yenice ve yeğeni Oktay Gümülcineli, Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Feryaz Yüksel, İlçe Müfettişler Grubu Başkanı Fikret Özgül, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Aras, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Sunuculuğunu 8/A Sınıfı Öğrencisi Kemal Balcı ile 7/C Sınıfı Öğrencisi Aybüke Taş’ın yaptığı program, saygı duruşunda bulunulması ve okulun Müzik Öğretmeni Özlem Nadide Keskin yönetiminde İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başladı. Ahmet Yenice’nin hayatının slayt eşliğinde anlatılmasının ardından, Okul Müdürü Vedat Parlatıcıbilek tarafından bir konuşma yapıldı. Parlatıcıbilek, okulun belli bir başarı seviyesini yakaladığı için çok fazla talep gördüğünü belirtti. Vedat Parlatıcıbilek, Ahmet Yenice’yi bir yas şeklinde değil, öğrencilerin başarılı etkinliklerinin sergilendiği canlı bir programla andıklarını sözlerine ekledi. Konuşmanın ardından, okul öğrencileri Berrak Huni, Miray Gamsız ve Çağlar Tekince tarafından, Sevim Yenice’ye çiçek ve tablo hediye edildi. Daha sonra Kaymakam Bekir Dınkırcı tarafından da bir konuşma yapıldı. Dınkırcı, konuşmasında şöyle dedi:  Sevim Yenice teyzemize bu anlamlı günde burada olduğundan dolayı çok teşekkür ediyorum. Allah kendisine sağlık, sıhhat ve afiyet nasip etsin. Merhum Ahmet Yenice Beyefendiyi huzurlarınızda rahmetle ve minnetle anmak istiyorum. Çünkü nice servetler var ki bırakın iz bırakmayı kişinin vefatı ile birlikte ortadan kayboluyor. Etkinlik öncesinde dışarıda sohbet ettiğim öğrencilere kendilerine hedef koymalarını ve bol kitap okumalarını tavsiye ettim. Ayrıca şu anda sunuculuk yapan iki öğrencimizin geleceğin bir doktoru ve bir hâkimi olacağını öğrendim. Öğrencilerimizden ve evlatlarımızdan tek istirhamım onları yetiştiren öğretmenlerimizin ve anne babalarının öğrencilerimize vermesi gereken ana noktalardan bir tanesi öznesini koyacağımız gerçekçi hedefleriniz olsun. Çocuklar sizleri çok güzel günler bekliyor. Hedeflerinize ulaşmak için kendinizi yenileyin ve kendinizi geliştirin bunları yürekten yapacağınıza dair benim inancım tamdır.”

Konuşmaların ardından, Müzik öğretmenleri Özlem Nadide Keskin ve Barış Karakoç yönetiminde okul korosu tarafından çeşitli marşlar ve şarkılar söylendi. Koronun müzik ziyafetini, İngilizce skeç izledi. Daha sonra Okulun Beden Eğitimi Öğretmeni Elif Soytürk Gürkan tarafından çalıştırılan öğrenciler tarafından taekwondo gösterisi yapıldı. Sporu, müzik ve estetikle birleştiren bir sunum gerçekleştiren öğrenciler, beğeniyle izlendi.

Gösterilerin ardından derece alan eserlerin okunmasına geçildi. Şiir dalında 5 ve 6. sınıflar arasında birinci olan Berkan Kuzakçı, kompozisyon dalında birinci olan Minel Gürer, eserlerini okudu. Ardından ödüller verildi.

İlkokullar 3 ve 4. sınıflar arası resim yarışmasında dereceye giren Eylül Didem Aras, Ayşen Beyza Bostancıoğlu ve Ertuğrul Bayram Çakır’a ödüllerini Bekir Dınkırcı verdi.

5 ve 6. sınıflar arasında akrostiş dalında dereceye giren Berkant Kuzakçı, Duru Helvacıoğlu ve Azra Minel Özmen ise ödüllerini Feryaz Yüksel’in elinden aldı.

7 ve 8. sınıflar arasında dereceye giren Çağlar Tekince, Teoman Şan Arslan ve Ege Satırbaşı ödüllerini Fikret Özgül’ün elinden aldı.  

7 ve 8. sınıflar arasında dereceye giren Minel Gürer, Kemal Balcı ve Aslı Cicimen’e ödülleri Murat Aras tarafından takdim edildi.

Satranç dalında dereceye giren Tuğkan Kara, Umut Şahpaz, Yakup Kılıç, Tuna Serin, Muhammet Emin Akçalı ve Atıl İhsan Yalı ödüllerini Vedat Parlatıcıbilek’ten aldı.

Masa tenisi dalında Mehmet Kaan Onaran, Muhammed Aras, Necati Onaran, İlayda Saygılı, Minel Kılıçoğlu ve Yaren Dönen’e ödülleri Keşan Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Halil Akgün tarafından verildi.  

Ödül töreninin ardından program sona erdi.