AK Parti Keşan Kadın Kolu tarafından dün düzenlenen programla, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk anıldı.

Saros Hotel’de gerçekleştirilen ve saat 12.30 sıralarında başlayan programı Arzu Eler sundu. Daha sonra saygı duruşunda bulunuldu ve akabinde İstiklal Marşı söylendi.

ÇEVİKEL: HEDEFİMİZ MİLLETE HİZMET ETMEKTİR

Programın açış konuşmasını yapan AK Parti İlçe Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Çevikel, hedeflerinin millete hizmet etmek olduğunu söyleyerek şöyle dedi :

 “Atamızın, iki tane sözü teşkilatımız ve siyasiler için örnek olmuştur. Bunlardan biri, Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir sözüdür. Milleti efendi yaparak, bu doğrultuda siyasiler olarak hizmet etme durumundayız. Teşkilatımızın ideolojisi ve hedefi de, millete hizmet etmektir. Diğer bir sözü ise, muasır medeniyet seviyesine ulaşmak ve onun üzerine çıkmaktır. Var gücümüzle çalışarak, özellikle kadınlarımızla birlikte muasır medeniyet seviyesine ulaşacağız ve bunun üzerine çıkacağız. Kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkını veren, demokrasiyi getiren, cumhuriyeti kuran ve gerçek anlamda cumhurun iradesini üstün tutan Atamızın izinden gidiyoruz. Atamız sayesinde seçme ve seçilme hakkını kazanan kadınlarımız, Keşan’daki seçimlerde ön saflarda yer alacaklardır. Kadınlarımızın sorunlarını çözme adına büyük adımlar atacağız.” şeklinde konuştu.

SÜZGÜN: ATATÜRK’Ü ANLAMAK DEMEK, ONUN İLKE VE INKILAPLARINI ÇOK İYİ BİLMEK VE UYGULAMAK DEMEKTİR

Slayt gösteriminin ardından, Keşan Belediye Meclisi Aday Adayı Sibel Süzgün de konuşma yaptı.

Sibel Süzgün; “Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 75. ölüm yıldönümünde anmak üzere toplanmış bulunmaktayız. 1938 yılından bu yana her 10 Kasım’ı Atamızı kaybetmenin verdiği büyük hüznün yanında, bıraktığı eserlerin izinde ülkeyi daha da ileriye götürebilmek adına neler yapılabileceğinin ortaya konması gereken bir gün olarak da görmeliyiz. Atatürk’ü anlamak demek O’nun ilke ve inkılâplarını çok iyi bilmek ve uygulamak demektir. Kendisini Türk Milletinin bağımsızlık mücadelesine adayan Atatürk hiçbir zaman şahsi menfaatini düşünmemiş; sadece milletinin menfaatleri doğrultusunda hareket etmeyi yegâne yol görmüştür. 1930’lu yıllarda biz kadınlara Birleşmiş Milletler’den bile önce seçme ve seçilme hakkı tanıyan Atamızın yasını tutarken siyahlara bürünmüş olsak da inanıyorum ki muasır medeniyetler seviyesine yükselerek ülkemizin adına AK Parti’nin akı gibi aydınlık ve bembeyaz bir sayfa açacağımıza inanıyorum. Son olarak bu kürsüde bir kadın olarak kendimi ifade edebiliyorsam bunu Atam’a vatan için canlarını hiçe sayan aziz şehitlerimize borçluyum. Onları şükranla anıyorum.”
diye konuştu.



BİLGE SÜZGÜN VE OĞUZ EFE ÇEVİKEL’DEN ATATÜRK ŞİİRLERİ

Sibel Süzgün'ün kızı Bilge Süzgün ve Hakan Çevikel'in oğlu Oğuz Efe Çevikel’in şiir okumalarının ardından program, efelerin gösterisiyle devam etti.

YÜKSEL ÖZTÜRK, BELEDİYE MECLİSİNE ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI

Programın sona ermesinden sonra AK Parti'den Keşan Belediye Meclisi'ne aday adayı olan Yüksel Öztürk’ün de aday adaylığı açıkladı.

Hakan Çevikel, Keşan’ın kadınların desteği ile “Vizyon Kent” haline geleceğini söyleyerek, kadınları siyaset yapmaya davet etti.                                                                                                                                                               Yüksel Öztürk de “Böyle anlamlı bir günde AK Parti’de görev almak ve göreve talip olmak çok güzel bir duygu. AK Parti’nin Keşan’da başarılı olması için elimden geleni yapacağım.” dedi

Program, Öztürk’e AK Parti Keşan Kadın Kolları Başkanı Şengül Gündoğdu tarafından parti rozeti takılmasının ardından katılanlara ikramda bulunulması ile sona erdi.