AK Parti Edirne Milletvekili Rafet Sezen, yaptığı açıklamada, bölgenin en önemli sorunlarından biri olan Keşan-Enez Karayolu’nun yapım işinin 2017 yılı programına alındığını bildirdi.

Rafet Sezen, milletvekili adayı olduğu dönemde kendisi için öncelikli olan projeleri söylediğini hatırlatan Sezen, “Birisi hızlı tren diğeri Keşan-Enez yolunun yapımıydı. Çakmak ve Hamzadere barajları vardı ama onlar yürüyen projelerdi. Hızlı tren konusu yoluna girdi, bir sıkıntı yok. Güzergah belirlendi ve projede sona gelindi. Kısa sürede çalışmalar başlayacak.” dedi.

Geçen hafta Enez’e ziyaretlerde bulunduğunu ifade eden Sezen, şunları söyledi: “Herkes Keşan-Enez yolunu soruyor. Başbakanımızın Edirne ziyaretinde konuyu gündeme getirdik. Bu konuda müjdeli bir haber aldık. Başbakanımızın Ulaştırma Bakanı olduğu dönemde seçildim. 1 ay sonra kendisini Trakya vekilleri olarak ziyaret ettik. Tekirdağlılar, Hayrabolu yolunu, ben de Keşan-Enez yolunun mutlaka yapılması gerektiğini söyledim. O da elinden geleni yapacağını söylemişti. Daha sonra Rus uçağının düşürülmesi, hükümet değişimi gibi gelişmeler oldu. Daha sonra Keşan-Enez yolu konusunda Başkanımız Binali Yıldırım’ın talimat verdiğini duydum. Konuyla ilgili olarak Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’a da bilgi verdim. Ancak bugüne kadar programa alınmamıştı. 31 Mart 2017 Cuma günü Keşan-Enez Karayolu’nun yapım işinin 2017 yılı programına alındığını öğrendik. Böyle bir haber alınca çok mutlu olduk. Bundan sonra çalışmalar yürüyecektir.”

SANAYİ KAVŞAĞI

Bir gazetecinin, “Keşan’da sadece Sanayi Kavşağı sinyalizasyonlu kaldı. Bu konuda her hangi bir gelişme söz konusu mu?” şeklindeki sorusunu da yanıtlayan Rafet Sezen, “Bunlar çözülür. Çok karışıldı o işe. Ben bilim adamları ve teknik elemanların işine karışmayı doğru görmem. Karıştıkça o işlerde yanlışlıklar ortaya çıkıyor. Müdahil olmak istemiyorum. Bilim adamlarımıza güveniyorum.” diye konuştu.

HERKESİN SEVİNMESİ LAZIM

CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan’ın Keşan-Enez Karayolu’nun yapımı konusunda gösterdiği hassasiyetin hatırlatılması üzerine konuşan Sezen, şunları söyledi: “Erdin Bircan’ın da bu gelişmeye sevinmiştir. Herkesin sevinmesi lazım. O da desteğinden ötürü sağ olsun. Bu bölgenin insanıyız. Partilerimiz ayrı olabilir ama görevimiz insanımıza hizmet etmek. Bu yoldan binlerce insanımız yararlanacak. Kazaların önünü geçilecek. Takip bizim görevimiz. Enez limanının ticaret limanı olarak kullanılması konusunu takip edeceğiz. Yolu bir yapalım ondan sonra bu da olacaktır.”

BOYALIK: OLDUKÇA MEMNUNUZ

AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Boyalık ise gelişmenin memnun edici olduğunu kaydederek, “Enez yolu konusundaki gelişmeden oldukça memnunuz. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Mehmet Müezinoğlu, Edirne’de Başbakanımız Binali Yıldırım’a, Enez yolunun çok önemli olduğunu söyledi. Ardından Vekilimiz yolun programa aldığını söyledi. İnşallah yolun yapım çalışmaları tamamlandığında buna paralel olarak Evreşe sapığından Enez yoluna bağlanan sahil yolunun yapılmasıyla bölgemiz büyük bir ivme kazanacak. Sahilleri bir birine bağlayan yollar düzgün olursa turizmin gelişmesine büyük katkı sağlayacak. Bu yolun yapılması için mücadelemizi vereceğiz. Ayrıca Enez limanının ticaret limanı olması için bir girişim var. İnşallah Enez oradan dünyaya açılan bir ticaret merkezi olur.” dedi.