“Belde Teşkilatı’nın, Nuran Uslu’ya

destek açıklaması zamansız!”

 

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Keşan İlçe Başkanı Hakan Çevikel, dün parti merkezinde düzenlediği basın toplantısında, AK Parti Beyendik Belde Teşkilatı’nın, Beyendik Belediye Başkanı Nuran Uslu’ya destek vereceğine dair Belde Teşkilat Başkanı Salim Değişçi tarafından geçen hafta basına yapılan açıklamanın yanlış ve zamansız olduğunu belirtti. Bu kararın ancak tavsiye niteliğinde olabileceğine dikkat çeken Çevikel,Bizim partimizin aday adaylığı süreci henüz başlamadı” dedi.

Saat 15.30 sıralarında başlayan toplantıya, Çevikel’in yanısıra, bazı yönetim kurulu üyeleri ve AK Parti Beyendik Belde Başkanı Salim Değişçi de katıldı.

HERKESİN GÖNLÜNDE BİR ASLAN YATAR

Beyendik Belediye Başkanı Nuran Uslu’nun AK Parti’yi iki dönem başarı ile temsil ettiğini ve başarılı hizmetlerde bulunduğunu kaydeden Çevikel, şöyle konuştu: “2 dönemdir belediye başkanımızdır Nuran Uslu. Beyendik’te başarılı bir belediyecilik yaptıkları da ortada. Bölgede Uslu’nun çalışkan olduğunu herkes bilmektedir. Partimizin adaylık süreci resmi anlamda başlamamıştır. Bu anlamda AK Parti Teşkilatları’nın yani bizlerin bir aday adayına ya da şahsa aldatıcı olmamız gibi bir durum asla sözkonusu değildir. Herkesin gönlünde bir aslan yatar. Ama netice itibariyle, sonuç itibariyle AK Parti’den aday adayı olmak isteyen herkese bizim AK Parti olarak kapımız açıktır. İsteyen herkes gelip seçim atmosferi ve aday adaylığı prosedürü içerisinde kırmızı hatların içerisinde kalmak kaydı ile aday adayımız olabilir.”

ADAY ADAYLIĞI SÜRECİ RESMİ OLARAK BAŞLAMADI 

 AK Parti Beyendik Belde Teşkilatı’nın, Nuran Uslu ile devam etme kararı” şeklindeki açıklamasının, maksadını aşan bir söz niteliğinde olduğunu ifade eden Çevikel, “O bölgedeki gelişmeleri tahmin ediyorum. Bazı şeyleri yapabilmek adına, şeklinde bir cümle sarf edilmiştir. Ama dediğimiz gibi bu kararı verecek olan teşkilatlardır ve genel merkezimizdir. Dolayısıyla da, AK Parti’de Beyendik için de, Keşan için de aynı şeyler geçerlidir. Bizim aday adaylığı sürecimiz net olarak yani resmi takvim anlamında başlamamıştır. Müracaatların ne zaman yapılacağı da genel merkezimizin belirleyeceği tarihle belirtilecek ve bizler de bunu kamuoyunla paylaşacağız. O süreç içerisinde de AK Parti’den aday adayı olmak isteyen kim varsa herkese bizlerin kapısı açıktır. Yanlış anlaşılmayı da gidermek anlamında da bu açıklamayı yapma gereği duyduk. Tabiî ki teşkilatın vereceği fikirler teşkilatın ortaya koyacağı karar genel merkezimiz açısından önemlidir” dedi.

Çevikel, açıklamasının sonunda bu akşam Aşağı Zaferiye Mahallesi’nde verecekleri iftar yemeğine AK Parti Edirne İl Teşkilatı’nın da katılacağını bildirdi.