Boyalık: “Gerekirse zabıta kıyafetini de giyeceğiz” 
AK Parti Edirne İl ve Keşan İlçe Teşkilatı, çeşitli temaslarda bulunmak üzere dün Ankara’ya gitti.

AK Parti Keşan İlçe Başkanı Hüseyin Boyalık, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “AK Parti Keşan İlçe Teşkilatı olarak, İl Teşkilatı olarak 2 günlük bir Ankara ziyaretimiz olacak. Öncelikle Keşanlı hemşehrimiz, ağabeyimiz Sultangazi Belediye Başkanımız bugün saat 15.30 gibi İstanbul’da bizi karşılayacak, yerel Belediyeciliğin nasıl olacağı konusunda bizi bilgilendirecek. Sultangazi’nin nasıl bir belediyecilik ile yönetildiğini, nasıl iyi hizmetler verildiğini, hizmetlerin ne şekilde aktarıldığını, kaynakların nasıl kullanıldığı konusunda istişarede bulunacağız. Biliyorsunuz ki İstanbul’un en başarılı belediyesidir. Biz de burada Cahit Altunay ağabeyimizin görüşlerini alacağız. Bizim hedefimiz her zaman söylediğimiz gibi Keşan’da yerel bir iktidar olmak, Keşan’a gerçekten hak ettiği hizmetlerin yapılmasını sağlamaktır. O yüzden Sultangazi Belediyesine bir ziyaretimiz olacak. İlçe Yönetim Kurulu üyelerimiz, Belediye Meclis üyelerimiz, Kadın Kollarımız, İl Genel Meclisi üyelerimiz komple bir ekip olarak yaklaşık otuz-otuz beş kişi İstanbul’a gidiyoruz öncelikle. Oradan akşam Ankara’da olacağız.” dedi.

KEŞAN’DAN BAŞKA BİR DÜŞÜNCEMİZ YOK

Bir gece konakladıktan sonra yarın Tarım Bakanımız ve gerekli bakanlarla Keşan’la ilgili konuları görüştükten sonra Ak Parti grup toplantısına katılacağız. Grup toplantısının ardından genel merkezimizde çeşitli görüşmeler yapıp Keşan’a geri döneceğiz. Programımızın özeti aslında Keşan’a hizmet, Keşan yatırımları. Bizim amacımız tamamen Keşan. Biz yerel siyasetçileriz. Biz Keşan’da ne yapabiliriz dışında hiçbir şey düşünmüyoruz. Biz sadece Keşan’ı düşünüyoruz Keşan’dan başka bir düşüncemiz yok.”

AK PARTİ İKTİDARINDAKİ HÜKÜMETTEN BAŞKA HİÇ KİMSE BU İŞİ YAPAMAZ

Basın mensuplarının “Tarım Bakanımızla OSB hakkında mı görüşeceksiniz?” şeklindeki sorusunu yanıtlayan Boyalık, “Kesinlikle. Bizim Keşan’daki öncelikli sorunumuz işsizliktir. İşsizlik olmasının sebebi de eğitimsiz ve vasıfsız işçi grubumuz çok fazladır. Bunlara yönelik olarak basmakalıp işlerde çalışacak, daha vasıfsız eleman çalıştıracak işyerlerinin biraz daha fazla olması icap ediyor. Bu yüzden de tarım ihtisas organize sanayi bölgesini kesinlikle istiyoruz. Bu konuda da elimizden genlin fazlasını yapıyoruz. Bu iş, AK Parti iktidarı olmadan olmayacak bir iştir. Ak parti iktidarındaki hükümetten başka hiç kimse bu işi yapamaz. İktidar partisinin ilçe başkanı olarak, yöneticileri olarak ve meclis üyeleri olarak, Keşan için her zaman hizmete hazırız. Bu hizmetleri Keşan’a getirmek için de elimizden gelenin fazlasını yapıyoruz.

OSB şu an Tarım Bakanlığının önünde, mera kanunları biliyorsunuz ağırdır. Bununla ilgili Bilim Sanayi Bakanımızın bize sözü vardı, torba yasaya koyma sözü vardı. Meclis tatilde olduğu için bunun ne aşamada olduğunu bilmiyoruz ama dosyanın Tarım Bakanlığının önünde beklediğini net olarak biliyoruz. Gerekli açıklamaları geldikten sonra inşallah tekrar size yaparız.” şeklinde konuştu.

KEŞAN’DA KAVŞAK SORUNU YOK

Sanayi Kavşağı’nın inşaatına uygun hava koşulları olduğu takdirde başlanacağını kaydeden Boyalık, şunları söyledi: “Kavşak sorunumuz kalmadı bizim. Keşan’da kavşak sorunu yok. Sanayi kavşağının ihalesi de bitti, yer teslimi yapılacak ve işe başlanacak. İnsanlar unutmasın. Sanayi kavşağı diye bir derdimiz yok bizim. Sadece uygun hava şartlarında, bu şartlarda başlayıp da kışın orasının mezbelelik bir hale gelmemesi için uygun hava şartları kollanarak inşaatına başlanacak. Bizim Sanayi Kavşağı problemimiz yok.”

HAVA KİRLİLİĞİNİN SEBEBİ KEŞAN BELEDİYESİDİR

Keşan’daki hava kirliliği ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından ihtiyaç sahiplerine dağıtılan kömürler konusunda değerlendirmelerde bulunan Hüseyin Boyalık, sözlerini şöyle tamamladı: “Her zaman söylüyorum, hava kirliliğinin Keşan’daki en büyük müsebbibi Keşan Belediyesidir. Hava kirliliğinin sebebi Keşan’a giren kötü kömürlerdir, doğru düzgün baca sisteminin olmamasıdır, bacaların uygun olmamasıdır. Teknik bir terimdir ancak, bunu bir makine mühendisine veya kalorifer kazanı üreticisine sorarsanız çok daha anlayacaksınız, Keşan belediyesinin denetlemesi gereken, projeli olması gereken bacaları, layehten yapılan bacalardır. Bir bacanın ölçüsü belli olmalı, uzunluğu belli olmalı, kaç bin kalorilik kazan kullanılacak ona göre bacasının standardı olmalı. Biz de böyle bir şey maalesef yok. ‘Saldım çayıra, Mevlam kayıra’ olmuyor bu işler. Keşan Belediyesi bu işlere el atmak zorundadır.

3 BİN TON KÖMÜRLE Mİ KEŞAN’IN HAVASI KİRLENECEK?Sosyal yardımlaşmanın kömürleri üzerinden siyaset yapıp duruyorlar, bunun üzerinden siyaset olmaz. 70 bin ton kömür yanan Keşan’da sosyal yardımlaşmadan gelecek 3 bin ton kömürün hesabı yapılmaz. Sosyal yardımlaşmadan gelecek 3 bin ton kömürün hesabını yapan belediye, bunun üzerinden siyaset yapan belediye, iş görmez belediyedir. Sen ilk önce kazanı denetle, kaloriferciyi denetle, giren kömürü denetle her şeyden önce. Yalan yere insanları oyalıyorlar işte. Orada bir bürokrat hata yapmış, zamanında tedbir almamış, hava kirliliğinin maliyetini sen buna çıkartamazsın ki. 3 bin ton kömürle mi Keşan’ın havası kirlenecek. Nerede 67 bin ton kömür? Ben artık Keşan Belediyesi’nin kömürcülerle ortak olduğunu düşünmeye başladım. Gerekirse zabıta kıyafetini de giyeceğiz.”