Çevikel: “Seçilen insanlar da, seçmenine zulüm eder hale geldi”

AK Parti Belediye Başkanlığına aday adaylığını açıklayan İş Adamı Mustafa Mercan, önceki gün düzenlediği akşam yemeğinde, AK Partili yöneticiler ve mahalle temsilcileriyle biraraya geldi. 
Şapçı Prestij Otel’de saat 20.00’de başlayan yemeğe, AK Parti İlçe Başkanı Hakan Çevikel, İl Genel Meclisi Üyesi Mustafa Serbes, partili Belediye Meclisi üyeleri, eski ilçe başkanlarından bazıları, AK Parti İlçe Yönetimi, Gençlik ve Kadın Kolları üyeleri ile mahalle temsilcileri ve bazı partililer katıldı.

Akşam yemeğinin ardından toplantının açış konuşmasını Mustafa Mercan yaptı. Partisinin her kademesinde görev yapmış kişilerle birarada olmaktan mutluluk duyduğunu belirten Mercan, “29 Mayıs’ta açıkladığımız aday adaylığı sürecinde, bugüne kadar İlçe Teşkilatımızla birarada olmak konusunda çok hassas davranıyorum. Daha önce de ismimiz bu görevde geçmeye başladığında, en hassas olduğum nokta teşkilata tabi olma noktasıydı. Bu konuda defalarca ilçe başkanımızla görüştük. Bugün de partililerimizin görüşlerini önerilerini almak için biraradayız.” dedi.

HAKAN ÇEVİKEL: “8 BİN KİŞİLİK BÜYÜK BİR AİLEYİZ BİZ”
Daha sonra söz alan AK Parti Keşan İlçe Başkanı Hakan Çevikel de, Teşkilat olarak tüm aday adaylarının yanında olacağını söyledi.

Çevikel, sözlerine şöyle devam etti: “Biz hep bir seçimden sonra diğer seçim de olacakmış gibi çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu anlamda seçim takvimi de AK Parti için Genel Seçim’den itibaren işlemeye devam ediyor. Bu anlamda ilk olarak AK Parti’nin zenginliği adına Sayın Mustafa Mercan aday adaylığını açıkladı. Ben öncelikle kendisine yolunun açık olmasını diliyorum. Teşkilat olarak bizler de tüm aday adaylarımızın yanında olacağımızı, adayımız belirlendikten sonra da topyekûn kenetlenmiş bir şekilde hedefimize ilerleyeceğimizi her zaman beyan ediyoruz. Bu anlamda beklentimiz ve hedefimiz her zaman Keşan’ın kazanmasıdır. Keşan’ın nasıl kazanacağını, nasıl gelişeceğini, 25 yıllık makûs tarihini de nasıl yeneceğini, belediyeyi aldıktan sonra göstereceğiz. Bu tabii ki el birliği ile olacak bir hareket. 8 bin kişilik büyük bir aileyiz biz. Her neferimiz, her üyemiz en az diğeri kadar bizler için değerli. Bu anlamda tüm aday adaylarımıza eşit mesafede durup, herkesin yanında olacağız.”
“SEÇİLEN İNSANLAR DA SEÇMENİNE ZULÜM EDER KONUMA GELDİ”
AK Parti’den aday olacak kişinin zor bir görev alacağını dile getiren Hakan Çevikel, Keşan’ı AK Parti Belediyesinin düzlüğe çıkaracağını savunarak sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Keşan’ı bu zamana kadar hep patronlar yönetti. Biz kendimize hep efendiler seçtik. Seçilen insanlar da seçmenine zulüm eder konuma geldiler. O koltuğa oturduktan sonra da hep patronluk, efendilik yaparak, milletine hep tepeden baktılar. O koltuk, o makam kendilerini maalesef değiştirdi. Biz kendimize patron değil, hizmetkâr seçeceğiz. Dolayısıyla çok ağır bir yüktür bu yük. Sayın Mustafa Mercan’ın kabul ettiği bu yük de beklediği görevde gerçekten çok ağırdır. 25 yıllık bir yıkıntıyı, 25 yıllık bir zulmü tekrar temizlemek, Keşan’ı ayağa kaldırmak, Keşan’ı il olacak pozisyona getirmek, dolayısıyla sıkıntılarını gidermek her baba yiğidin harcı değil gerçekten. Gerçek anlamda hizmetkâr olunması lazım. Sabah 6 -Akşam 12’ye belki belediye başkanımız çalışmak zorunda. Bu külfeti de kaldırmak gerçekten kolay değil. Bu anlamda AK Parti’den aday adayı olacak kişilere ben şimdiden başarılar diliyorum. Ama bu külfetin de ne kadar ağır olduğunu herkesin bilmesi lazım. Çok büyük sıkıntıları ve borcu olan bir belediye. Haliyle de har vurup, harman savrulmuş, babasının mirasını satarak tüketilmiş bir belediyemiz var. Bunu da inşallah AK Parti ile beraber düzlüğe çıkaracağız. AK Parti bu anlamda Keşan’da en güçlü, seçimi almaya en yakın partidir.”
Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam ederken Mercan, partililerle aday adaylığıyla ilgili görüş alışverişinde bulundu.