HABER MERKEZİ

Erikli’nin yaz mevsiminde nüfusunun 75 - 80 bin seviyelerine söyleyen Akıllı, “Nüfusun artması nedeniyle, güvenlik tedbirlerinin artırılmasında ve zabıta sayısının artırılmasında fayda var. Erikli’nin belli noktalarına mobese kameralarının da, konulması gerekiyor. Erikli’nin ve bölgenin güvenliği için bunlar şarttır. 2017 yılının sonlarında Erikli’de toplantı olmuştu ve konu hakkında, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan bilgilendirmede bulunmuştu.” şeklinde konuştu.

GEREKLİ TEDBİRLERİN ALINMASI GEREKİYOR

Şükrü Akıllı sözlerine şöyle devam etti: “Yaz mevsiminde yaşanan olumlu ya da olumsuz olaylar karşısında tecrübe sahibi olmuş oluyoruz. Erikli’de herhangi bir olumsuz durumla karşılaşılmaması için kış mevsiminden itibaren alınması gerekiyor. Erikli’de en büyük sorunların başında su geliyor. Bu yıl yeterli yağışların olmadığını görüyoruz. Eğer havalar bu şekilde devam ederse gelecek yaz döneminde su anlamında ciddi sıkıntılarla karşı karşıya kalabiliriz. Ayrıca alt yapı anlamında gerekli tedbirlerin alınması gerekiyor. Aksi takdirde gelecek yaz döneminde tatil için gelenler insanlar yine çile çekmeye devam ederler.”

UFAK TEFEK TEDBİRLER ALINARAK ERİKLİ’DE SORUNLAR ÇÖZÜLEMEZ

Kooperatifin belediyeye devri konusunda, değerlendirmelerde bulunan Akıllı, sözlerini şöyle tamamladı: “Belediyeye devir konusunda kaçınılıyor. Ufak tefek tedbirlerle Erikli’de bazı şeyler düzeltilmeye çalışılıyor. Ancak ufak tefek tedbirler alınarak Erikli’de sorunlar çözülemez. Kalıcı tedbirlerin alınması gerekiyor. Biz kooperatifin Keşan Belediyesi’ne devrini sürekli dile getirdik. Ancak gelinen noktaya bakıldığında belediye ve kooperatif yönetimi devir konusunu unuttu. Önümüzdeki dönem kooperatifin görev süresi doluyor. Soruyorum; Erikli’de hizmeti kim götürecek? Artık sorunun çözüme kavuşturulması gerekiyor.”