AYGÜL KONAR

“TASFİYE YAPMADAN KOOPERATİFİN DEVREDEN ÇIKARAK SİCİL TERKİNİNİN YAPILMASI, DOĞRU BİR YÖNTEMDİR”

Amaçlarının 11 Ağustosta süresi dolacak kooperatifin münfesih durumuna düşmeden iki ay içinde yapılacak genel kurula, tasfiye ve devir maddesinin konulması ve bu süreçte de Keşan Belediyesi ile yoğun görüşme yapılarak Kooperatifin aktif ve pasifi ile Belediyeye devrinin gerçekleşmesini sağlamak olduğunu dile getiren Akıllı, sözlerine şöyle devam etti: “Gerek Kooperatifler yasası gerekse kooperatif ana sözleşmesi buna olanak sağlıyor. Tasfiye yapmadan kooperatifin devreden çıkarak sicil terkininin yapılması, doğru bir yöntemdir. Bu işlemin Belediyenin mali yapısını etkilemeden ve maddi bir yük altına girmeden hem Belediyeyi rahatlatacağı, hem de halkın isteğine cevap verecek kısa ve pratik bir çözüm yolu olacağını düşündük. Ancak genel kurulda bizim listemizde yer alan birinin, Keşan’ın yeni Belediye Başkanına hitap ve tavrı önümüzdeki süreci bir anda tıkamıştır. Haklı olarak ve tepki vererek Belediye Başkanı genel kuruldan ayrıldı. Rencide edildiğini ifade etti. Bu durum beni de müteessir etti. Seçim sonrası yönetim kuruluna seçilen aynı kişinin genel kurul esnasında kendisini Kooperatif Başkanı olarak lanse etmesi de kafaları karıştırdı.  Şaşkınlıkla karşılanan bu durum yönetim kurlunu hiçe sayma, saygısızlık ve dayatma olarak değerlendirildi.”

“BEN BİLİR BEN YAPARIM TAVRINI SÜRDÜRMEK KİBİR DEĞİL DE NEDİR?”

Bu tavır ve tutumun, birlikte hizmet etme, başarıya yaklaşımdaki anlayış olgusunu gölgeleyeceğini ve Erikli halkını derinden etkileyeceğini görmemenin mümkün olmadığını vurgulayan Akıllı, “Genel kurul organını seçer, genel kurulda kooperatif başkanı seçilmez. Seçilen organ da içinden başkanını seçer. Usul budur. Ben başkanım, halk beni öyle görüyor diyerek, tepeden bakarak, ben bilir ben yaparım tavrını sürdürmek kibir değil de nedir? Başkalarının da devreye girerek yönetim kurulu üyesi olarak tarafıma, başkan olmamam yönünde dayatma yapılması da akılla izah edilemez. Bu olumsuzlukları kabul etmem asla mümkün değildir. Tepkilerimi de gösterdim. Buna rağmen geri adım atılmadı.” dedi.

Akıllı, bu durumu kontrol etmek ve durdurmanın zor olacağı kaygısı, tepkisi ve düşüncesiyle bu zor sürecin içinde olduğunu,  sağlığını ve ailesinin huzurunu olumsuz etkileyeceği dile getirerek sözlerini şöyle sonlandırdı: “Bu durumu kontrol etmek ve durdurmanın zor olacağı kaygısı, tepkisi ve düşüncesiyle bu zor sürecin içinde olmam,  sağlığımı ve aile huzurumu olumsuz etkileyeceği gerekçesi ile yeni yönetimde görev almadan çekilme kararımı vermek zorunda kaldım. Kaldı ki, bazı çevrelerde başkan olamadığı için ayrıldı şeklindeki değerlendirmeler kesinlikle doğru değildir. Böyle bir düşüncem ve talebim asla olmamıştır. Bu nedenlerle tarafımdan açıklama bekleyen basın mensubu arkadaşlarımızın ve genel kurul öncesi sürecin yürütülmesinde benimle birlikte hareket eden, katkı sunan, üyelerimizin, arkadaşlarımızın talepleri üzerine zorunlu olarak bu açıklamayı yapma gereğini duydum.”