ÖDP Keşan İlçe Başkanı Hasan Karagöz, 9 Haziran 2013 Pazar günü İstanbul Kadıköy’de yapılacak mitinge tüm halkı davet etti. Karagöz’ün açıklaması şöyle:

“7. Kongremizde AKP'nin ülkemizi sürüklediği karanlık karşısında “artık yeter!” diyerek, Türkiye'yi yeniden kurma çağrı ve iddiasında bulunmuştuk.

AKP'nin giderek pervasızlaştığı, geniş halk kesimlerinin ise bunun karşısında bir umut ve çıkış yolu arayışında olduğunu belirtmiştik.

‘Türkiye'yi yeniden kurma’ iddiamız ile bir yönüyle güncel olarak AKP karşısında direnişi büyüterek ülkenin tüm ilerici-demokrat kesimlerini bu irade içinde birleştirmeyi, öte yanıyla bu direniş zeminleri içinden ülkemizi yeniden kuracak devrimci kurucu bir iradenin geliştirilmesini ifade ediyorduk.

O gün ülkemiz solunda ve halk içinde kırılması gereken en önemli zaaflardan birisi ideolojik düzey­deki alternatifsizlikten kaynaklanan güvensizliktir demiştik. Bugün ülkemizde yaşanan gerçeklik bu sorunu ortadan kaldırdı. Halkımız korkusunu yendi. AKP'nin de kartondan kaplan olduğu kanıtlandı.

AKP'nin kurduğu düzene dokunmadan, AKP'nin iktidardan uzaklaştırılması emekçi halklar için fazla bir anlam ifade etmeyecek. Çünkü AKP Kapitalizmin yeni yönelim ve taleplerine uygun sivil vesayete dayalı yeni bir düzen kurmuştur. Bu noktada, ülkemizin bugünkü gerçekliğini ortaya koyan ve bunun karşısında her yönüyle çürümüş, yozlaşmış AKP düzenini yıkıp başka bir düzen kurmak tarihsel görevimizdir.

Türkiye'yi yeniden kurma mücadelesi emekçi halk içinde güçlenmeyi, halkın örgütlü muhalefetinin zeminlerini yaratma mücadelesidir.

Örgütlü bir halk muhalefeti olmaksızın düzenin köklü bir değişiminin gerçek anlamda sağlanabilmesi mümkün değildir. Bu tespiti bir yıl önce yapmıştık. Buna karşın geniş halk kesimlerinin artan tepkilerine rağmen bu tepkileri açığa çıkararak örgütlü bir halk muhalefetinin yaratılma zeminlerine dönüştürecek bir siyaset kanalının yaratılamadığını belirtmiştik

Ancak Türkiye bugün son yaşanan olaylarla farklı bir noktaya evrilmiştir. Bu durumu doğru okuyan devrimci kurucu bir irade ile Türkiye'yi yeniden kuracak güç işte bu mücadelenin eseri olacaktır.

Bugün önümüzdeki tarihsel görev, kapitalizmin yeni yönelim ve taleplerine göre AKP'nin ülkemizde kurduğu düzeni yıkıp eşitlikçi, özgürlükçü, emek ve sınıf eksenine dayalı yeni bir düzeni kurmaktır.

Bu düzenin nüveleri bugün için Taksim ve Gezi Parkında atılmış, isyan ateşi tüm ülkede yakılmıştır.

Emeğin, barışın ve bir arada yaşamın, doğa ve yaşamla uyumlu, gerçekten laik, özgür ve tam bağımsız bir Türkiye'yi yeniden kurmak için 9 Haziran'da İstanbul'da buluşalım.”

Karagöz, Keşan’dan mitinge gidecek araçların, 9 Haziran 2013 Pazar günü saat 07.00’de Şehitlik Parkı yanından kalkacağını da sözlerine ekledi.