“Aşıya karşı çığırtkanlık yapan gruplara aldanmayın”

AYGÜL KONAR

Aşı sırası gelenlerin aşısını olmaları gerektiğini söyleyen Aksal, “Çığırtkanlık yapan bu gruplara aldanmayın” ifadelerini vurguladı.

“SON ZAMANLARDA MAALESEF AŞI KARŞITLIĞI YAPAN BİR TAKIM GRUPLAR VAR”

Fatma Aksal, son günlerde en çok tartışılan konuların başında gelen aşı karşıtlığını ve aşı sırası geldiği halde aşı olunmaması hakkında konuştu.

Aşılama ile Kovid-19’a karşı mücadelede yeni sürece geçildiğini belirten Aksal, vatandaşlara çağrıda bulunarak, “Aşı sırasını takip edin, sıranız geldiğinde lütfen aşınızı olun. Son zamanlarda maalesef aşı karşıtlığı yapan bir takım gruplar var. Aşıya karşı çığırtkanlık yapan bu gruplara aldanmayın, şu an için elimizdeki en büyük silah aşı ve aşınızı lütfen olun” dedi.

“RAKAMLARA BAKINCA BULAŞ RİSKİ EN ÇOK HANIMLAR ARASINDA YAYGIN”

Öte yandan il valilikleri tarafından da sık sık uyarıları yapılan ev ziyaretleri ve ev hanımlarının bulaş riskine karşı dikkatli olmaları gerektiğini belirten Fatma Aksal, “Aslında ben de ilk başlarda hanımlara ‘dikkat edin’ denildiğinde karşı çıkmıştım. Onlara haksızlık edildiğini düşünmüştüm; ama rakamlara bakınca bulaş riski en çok hanımlar arasında yaygın. Dışarıda maske ve mesafeye dikkat ediyoruz; ama konu ailemiz ve arkadaşlarımız olunca aynı özen ve hassasiyeti gösteremiyoruz. Bulaşların en yüksek olduğu yerler ev ortamları, onun için mümkün olduğunca bir araya gelmeyelim. Lütfen biraz daha dikkat edelim” şeklinde konuştu.