HABER MERKEZİ

Köşk Düğün Salonu’nda saat 11.15 sıralarında başlayan olağan genel kurul toplantısına, 805 üyeden 529’u oy kullandı. Divan Heyetinin belirlenmesi ile başlanan kongrede, Divan Başkanlığına Mahmut Demirkan, Başkan Vekilliğine Selim Köseler, Katip Üyeliklere ise Ali Özden, Mehmet Buyruk ve Şaban Kurt seçildi. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden toplantıda, tutanakların imzalanması için oy birliği ile Divan Heyeti’ne yetki verildi. Toplantı, Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu’nu, Denetim Kurulu Raporu’nu ve Bilanço, Gelir ve Gider Hesapları’nı Oda Sekreteri Yiğit Meriç tarafından okunmasıyla devam etti. Raporlar ve hesaplar, ayrı ayrı oylandı ve kabul edildi.

Yönetim ve Denetim Kurulu’nun oy birliği ile kabul edilmesinden sonra, gündeminde bulunan diğer maddelerin görüşülmesine geçildi. Yeni Dönem Çalışma Programı içinde yer alacak olan eğitim, teorik ve pratik kurs ve programlar ile tahmini bütçe görüşüldü. Yapılan oylamada tahmini bütçe oy birliği ile kabul edildi. Yönetime ödenecek olan aylık ücretler, huzur hakları, yolluk ve konaklama ücretlerinin belirlenmesine geçilen toplantıda, verilen önerge ile Yönetim Kurulu Başkanı’na 1 brüt asgari ücret maaş ödenmesine, başkan vekiline oda başkanı için belirlenen ücretin 5’te 1’i, denetim kurulu üyelerine ve yönetim kurulu üyelerine katıldıkları toplantı başına oda başkanı için belirlenen aylık ücretin 14’te 1’i ücret ödenmesi oy birliği ile kabul edildi. Oda’nın yetkili organ üyelerinin yurtiçi harcırahlarının, oda başkanı için belirlenen aylık ücretin 5/1’i, yurtdışı harcırahların ise en yüksek devlet memuruna ödenen günlük harcırahtan fazla olmamak üzere yönetim kurulunca belirlenecek miktarın ödenmesi oy birliği ile kabul edildi. 5362 sayılı Kanunun sınırları içinde öğrenci okutulması, muhtaç durumdaki oda üyelerine yardımda bulunulması ve bu konudaki işlemleri yürütmesi için yönetim kuruluna oy birliği ile kabul edildi. Oda’nın bağlı olduğu birliğin muvafakatini alınmak şartıyla kuruluş amacını gerçekleştirmeye yönelik gayrimenkul ve her türlü taşıt alım ve satımına, gayrimenkul karşılığında ödünç para alınmasına karar vermek için gerekli, işlemleri yürütmek üzere yönetime oy birliği ile yetki verildi.

Oylamaların aydından toplantı Dilek ve Temenniler bölümü ile devam etti. Bu bölümde sırasıyla Yeşil Liste ile aday olan Nedim Gürkök, Kırmızı liste ile aday olan Ayhan Çetin ve Beyaz liste ile tekrar aday olan İbrahim Aldanmaz birer konuşma yaptı ve yönetimde yer alan yönetim-denetim kuruluna aday olan arkadaşlarını üyelere tanıttı. Daha sonra seçimlere geçildi.

Keşan İlçe Seçim Kurulu Başkanı Sevil Cellek, gözetiminde 2 sandıkta gerçekleştirilen seçimde 529 oy kullanıldı. Saat 17.00’ye kadar devam eden oy kullanma işlemi tamamlandıktan sonra sandıklar açıldı. Açılan sandıklardaki oyun 291’ini alan Aldanmaz başkanlığındaki Beyaz Liste seçimi kazanırken, Yeşil Liste oy,  123 kırmızı liste ise 114 oy aldı. Seçimde 1 oy da geçersiz sayıldı.

Seçimlerin ardından Keşan Sebze Bakkallar ve Manavlar Esnaf Odası’nın yeni yönetimi şu isimlerden oluştu:
Başkan: İbrahim Aldanmaz.
Yönetim Kurulu Asil: Mustafa Çakır, Hüseyin Bulut, Ayhan Tüfek, Tamer Karataşoğlu, Serkan Gevrek, İzzet Yalın

Denetim Kurulu Asil: İzzet Akın, Murat Kaçar, Hakkı Karaman

Olağan genel kurula, CHP Keşan İlçe Başkanı Erdoğan Gümülcineli ve yönetim kurulu üyeleri, DSP Keşan İlçe Başkanı Yusuf Nalbantoğlu, İyi Parti Keşan İlçe Başkanı Özge Kuru Tutal ve yönetim kurulu üyeleri, Keşan TSO Sarı ve Kırmızı liste üyeleri, Keşan’da bulunan diğer esnaf odalarının başkan ve yönetim kurulu üyeleri ile çevre il ve ilçelerden gelen bazı oda başkan ve yönetim kurulu üyeleri “hayırlı olsun” ziyaretinde bulundu.