Keşan Sebze, Bakkal ve Manavlar Esnaf Odası Başkanı İbrahim Aldanmaz, dün yaptığı açıklamada, Keşan’da haftanın Salı ve Perşembe günleri kurulmakta olan semt pazarlarının şu an esnaf için istenilen düzeyde gelişmediğini ifade ederek, “Hal böyle iken yerel basında okuduğumuz kadarıyla Bel-Kop tarafında da kurulması isteniyormuş. Burada yaşayan bir kaç kişinin istemesiyle olacak bir şey değil, esnafın orada bir Pazar kurma potansiyelini görmesi ve istemesi önemli” dedi.

Bugüne kadar İspat Camii Mahallesi Çamlıkent Cami arkasındaki Hüseyin Yazır Caddesi’nde, kurulan semt pazarının bu hafta yerinin değiştirildiğini söyleyen Aldanmaz, şöyle konuştu: “İlk yerden esnafımız memnun değildi. Bu yüzden yerini değiştirdik. Burada kurulan semt pazarımız artık Hıdır Ağa Sokak’ta kurulacak. Keşan’da da şu anda başka bir yerde de semt pazarı kurulamaz. Belirli bir noktada semt pazarı kurulmasını isteyenler Keşan Belediyesi ve bizimle bu konuyu tartışmalı. Keşan bizim kendi yerleşim yerimiz. Örneğin; Yeni Mahalle Muhtarımız Şenay Bayır, hangi gün pazar kurulmasını istiyor, o gün taze mal gelir mi? Bunlar hesaplanması gereken konular. Zaten mevcut semt pazarlarından esnaf memnun değil. Burada yaşayan bir kaç kişinin istemesiyle olacak bir şey değil, esnafın orada bir Pazar kurma potansiyelini görmesi ve istemesi önemli. Yeni Mahalle’ye de kurulması çok zor. Ancak ben yine de semt pazarlarının devam etmesinden yanayım. Çünkü marketlere giden paraları topluyoruz ve bu para Keşan’da kalıyor.  Bazılarının istemesiyle bu iş olmaz. Esnafın istemesi lazım, kışın Yeni Mahalle’de nereye pazar kurarsın.”

BEN DE OTURDUĞUM YERDE PAZAR KURULSUN İSTERİM AMA 

Her hangi bir yerde pazar kurulmasının göründüğü kadar basit olmadığını da kaydeden Aldanmaz: “Ben de oturduğum yerde pazar olsun isterim. Semt pazarlarında işlerin açılması için hep okulların açılmasını bekledik ama hala umutla bekliyoruz… Esnaf semt pazarlarından umduğunu bulamadı. Esnafımız bu pazarlara sahip çıksın. Bu gün yine iki tane müstahsil pazardaydı. Tezgahını açmış ama oradaki mallar kendi yetiştirdikleri ürünler mi?

ESNAFIN CUMARTESİ PAZARI’NDA DA SIKINTILARI VAR

Cumartesi Pazarı için geçici olarak kullanılan yerlerde bir çok esnafın hala eski müşterileriyle buluşamadığını ve bunun da karşılıklı olarak bazı sıkıntılara neden olduğunu da ifade eden Aldanmaz, “ Cumartesi Pazarı’nda da yerler değiştikten sonra eski randımanı bulamadık. Vatandaşlar hala sürekli alışveriş yaptıkları sergileri bulamıyor. Yeni pazaryeri yapılana kadar bu sıkıntılar devam edecektir. Çalışmaları devam ediyor. Umutla bekliyoruz” diye konuştu.