“Belediye kendisini kurtarmak için çalışıyor”


AK Parti Keşan İlçe Başkanı Hüseyin Boyalık, önceki gün düzenlediği basın toplantısında, geçen hafta Ankara’da yaptığı ziyaretler ile Keşan Belediyesi tarafından CHP ve MHP’li üyelerin ret oyuyla alınan meclis kararıyla imar projesi onaylanmayan Dörtyol Kavşağı hakkında değerlendirmelerde bulundu.
Toplantı, saat 10.00’da, AK Parti Keşan İlçe Başkanlığı’nda başladı. Açıklamasına, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nü kutlayarak başlayan Boyalık, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda 68 yıl önce onaylanmıştır. Ülkeler sadece kendi halkının güvenliğini, menfaatini ve iyi yaşamasını değil; bir topluluk halinde yaşanması için son derece önemlidir. Maalesef böyle bir günü kutladığımızda, hemen yanı başımızda olan Suriye’de, Irak’ta ve Mısır’da birçok can kaybı yaşandığı gibi birçok katliamlarda yapılmaktadır. Bunu esefle kınıyorum. Biraz daha duyarlı Birleşmiş Milletler, insan haklarına daha saygılı bir toplum ve ülkeler istiyoruz.” dedi.
ANKARA TEMASLARI
AK Parti Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe’yle Ankara’ya gerçekleştirdiği 3 günlük ziyaret hakkında konuşan Boyalık, şunları söyledi: “Ankara ziyaretimiz son derece verimli geçti. Ankara’da, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Yardımcısı Mehmet Danış’ı ziyaret ederek başladık. Özellikle Gıda İhtisas OSB hakkında görüşmelerde bulunduk. Görüşmede, ot bedeli konusunda gerekli duyarlılığı göstererek, ilgili yerlerle görüştü. Ankara’ya önümüzdeki hafta yeniden bir ziyarette bulunacağız ve o zaman bu konuda gerekli neticeleri alacağız. Biz şu anda sadece sorunlarımızı ilettik. Çiftçilerin Avrupa’da satılan bir ilaca acil ihtiyacı olduğunu dile getirmesi üzerine gerekli girişimleri yaptık. Bu ilacında önümüzdeki yıl çiftçilerimizin kullanımını sağlamış olacağız. Ayrıca, ziyaretleri il başkanımızla yapmamızın katkıları çok büyük oldu. Keşan’la ilgili sıkıntılar konusunda ciddi girişimlerde bulunduk.”
ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ VE HUZUREVİ TALEBİ YİNELENDİ
Hüseyin Boyalık, Aile Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy’u ziyaret ettiklerini de dile getirerek, “Keşan’da engelsiz yaşam merkezi, huzurevi ve yaşlı bakım evi adı altında geçen 40 dönümlük alana sosyal tesis kazandırmak için taleplerimizi ilettik. Keşan Belediye Başkanımız, yaşanan sıkıntıların aşın gelin dedi ve biz de bunu aşmak için çalışıyoruz. Konu hakkında, Belediye Başkanımız Mehmet Özcan’a ziyarette bulunacağım. Sorunu topyekun çözeceğiz.” diye konuştu.  
GARİP GUREBA SOĞUKTAN DONARDI
Konuşmasının devamında Keşan’da, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından dağıtılan kömürlerin kalorisinin Edirne İl Mahalli Çevre Kurulu’nun aldığı karara uygun olmadığını aktaran Boyalık, şunları kaydetti: “Bu yıl ki kömürler, zorunluluktan dağıtıldı. Eğer dağıtılmamış olsaydı, garip gureba soğuktan donardı. Biz böyle bir şeye göz yummamız mümkün değildir. Bundan ötürü de, kömürleri dağıttık. Fakat gelecek yıl benzer durumun yeniden yaşanmaması için Aile Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı’yla ciddi bir görüşmemiz oldu. Bakan Yardımcısı konuyu bildiğini ve benzer sorunun Bursa Söğüt ve bazı yerlerde de yaşandığını aktardı. Gelecek yıl aynı sorunun yaşanmaması için gerekli düzenlemenin yapılması yönünde talimat verdi.”
BAKAN MÜEZZİNOĞLU’NDAN TOPLUM YARARINA PROJE İSTİHDAMI MÜJDESİ
Hüseyin Boyalık, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na ziyarette bulunduklarını da belirterek, “Bakanımızı ziyaret ettik ve bizi hediye vererek, gönderdi. Toplum yararına çalışacak 60 kişilik personel Edirne ve ilçelerine gönderileceği mesajını söyledi. Bakanımız Trakya’nın ağabeyidir ve halen de o şekilde görüyoruz. Bundan ötürü de, kendisine teşekkür ediyorum.” dedi.
KARDİYOLOJİ SERVİSİ GÜNDEME GELDİ
Sağlık Bakanlığı’nı da ziyaret ettiklerini ifade eden Boyalık, sözlerine şöyle devam etti: “Keşan Devlet Hastanesi’nin açılışıyla ilgili görüşmelerimiz oldu. Ayrıca, hastanemizin doktor eksiklikleriyle ilgili taleplerimiz oldu. Bakanımızda, eksikliğinde en kısa sürede çözüleceğini ve ilgili birimlere doktorların gönderileceğini bizimle paylaştı. Keşan’ın doktor eksiği kalmayacak. Keşan’da, kardiyoloji bölümü yok ve olması gerekliliğini gündeme getirdik. Bakanımızda gerekli altyapı çalışmasını yapacaklarını belirterek, olumlu yönde görüş belirtti.”
ZİYARETLERİMİZ SON DERECE VERİMLİ GEÇTİ
Hüseyin Boyalık, temaslarla ilgili sözlerini şöyle tamamladı: “Daha sonra, Edirne Milletvekili Rafet Sezen, il başkanımız ve ben, bazı ziyaretlerde bulunduk. Ziyaretlerimiz son derece verimli geçti. Vekilin, il başkanının ve ilçe başkanının aynı yere vurması bölge açısından daha iyi sonuçlar çıkarıyor. İstediklerimizin hepsi toplum yararınadır. Bundan ötürü de, istemek daha kolay oluyor. Keşan’ın eksikliklerini en kısa sürede tamamlayıp, hayırlı hizmetler gelmiş olur.”
BOŞ YERE KARALAMA KAMPANYASI YAPMASINLAR
Keşan Belediyesi tarafından CHP ve MHP’li üyelerin ret oyuyla alınan meclis kararıyla imar projesi onaylanmayan Dörtyol Kavşağı hakkında değerlendirmelerde Boyalık, “Ortada doğmuş bir çocuk var ve belediye şimdi bacak atıyor. Peki, bu çocuk doğmadan önce neredeydiniz? Doğmuş çocuğa ‘şöyle ya da böyle olmuş.’ diyor. Burada belediye işgüzarlık yapmaktadır. Kavşak başlayalı 2 yıl oldu ve 1 yılda projeleri gidip-geldi. İlçe Başkanımız Hakan Çevikel, kavşakların olması için çok mücadele etti. Bu mücadeleler verilirken ve konu tartışılırken; bu belediye neredeydi? O zaman imar planlarını yapmaktan neden kaçtı? Bugün de imar planlarını yapmaktan kaçıyor. Belediye kendisini kurtarmak için çalışıyor. Belediye taşın altına elini koymaktan ve sorumluluk almaktan kaçıyor! Oy kaygısı nedeniyle, hiçbir şey yapmıyor. Belediye tutturmuş kaçak kavşak diye. Ancak, devletin yaptığı kavşak hiç kaçak olur mu? Plansız, programsız, ihalesiz kavşak yapılabilir mi? Yalan yere siyaset yapılıyor. Boş yere karalama kampanyası yapmasınlar.” dedi.
PROJENİN YANLIŞ OLMASI SÖZ KONUSU OLAMAZ
İstimlak konusunda görüş belirten Hüseyin Boyalık, şunları söyledi: “İstimlak sıkıntıları var. İlgili kişilerin itirazları var ve haklıdır. Ancak, burada belediyenin bir ağabey olarak devreye girmesi gerekiyor. O kavşağın yapılması için yer lazım mı, evet lazım. Ama kimse yerini vermiyor. Birilerine ufak ufak dokunacak, yapacak bir şey yok. Belediyenin biraz topa girmesi gerekiyor. Projenin yanlış olması söz konusu olamaz. Karayollarının içinde olduğu bir projenin yanlış olması mümkün değildir. Bunlar kahve dedikodularıdır.”