Hüseyin Ünsal Yücel

Keşan’a bağlı Sazlıdere Köyü’nde oturan ve üzerine kayıtlı araç bulunmayan 85 yaşındaki Behzat Fidan’a, İstanbul’da Hızlı Geçiş Sistemi'ni (HGS) iki kez ihlal ettiği gerekçesiyle 159.50 TL para cezası verildi.

Sazlıdere Köyü’nde oturan emekli Behzat Fidan’a üzerine kayıtlı olmayan 22 RS 466 plakalı araçla İstanbul Mahmutbey ve Ispartakule gişelerinde HGS’yi ihlal ettiği gerekçesiyle 159.50 TL para cezası kesildi.

EN SON 40 YIL ÖNCE İSTANBUL’A GİTMİŞ

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Akıcı Otoyol Bakım İşletme Şefliği tarafından kendilerine yapılan ceza tebligatı karşısında şaşkınlık yaşayan Behzat Fidan, üzerine kayıtlı araç olmadığını ve son olarak 40 yıl önce asker arkadaşını görmek üzere İstanbul’a gittiğini söyledi. Behzat Fidan, cezayı ödemeyeceğini ve tebligata itiraz edeceğini ifade ederek, “Cezayı görünce çok şaşırdım. Bu plakalı araç benim değil, hatta üzerime araç kaydı bile yok. Buna rağmen benim adresime ceza geldi. Çok şaşırdım.” dedi.

İKİ KEZ İHLAL ETMİŞ

Gelen ceza tebligatında Fidan’ın, 22 RS 466 plakalı araçla 16 ve 17 Nisan 2014 tarihlerinde Mahmutbey-Edirne otoyolu Mahmutbey ve Ispartakule HGS istasyonundan kaçak geçtiği belirtilerek toplam 159.50 TL para cezası kesildiği görülüyor.