HABER MERKEZİ

Ramazan Bayramı’na sayılı günler kaldığını ancak, insanların tatile çıkmaya başladığının altını çizen Arda, “Türkiye genelinde Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından alınan çeşitli tedbirler var. Ancak sürücülerimizin de uyması gereken kurallar var. Sürücüler kendileri için sıkıntı yaratmayacak saatlerde araç kullanmalarını öneriyorum. Yoğun trafiğin yaşanacağı günlerde sabah erken saatleri tercih edebilirler. Fakat uzun bir yola gideceklerse de gece yolculuğu yapmalarını tavsiye ediyorum. Sürücüler, trafik kurallarının ne kadar önemli olduğunun farkına varmalılar. Herkes önemini biliyor ama bizde sıkıntı uygulamada yaşanıyor. Çünkü biraz boş vermişlik söz konusu.” dedi.

SÜRÜCÜLER KURALLARA UYMALI

Ender Arda sözlerine şöyle devam etti: “Yaşanan kazaların çoğu varış noktalarına yakın yerlerde yaşanıyor. Bu kazalarda ölüm vakaları da yaşanıyor. Az bir yolunuz kalmışken, kurallara uymayıp belirlenen hız sınırının üzerine çıkıldığını görüyoruz. Olumsuz bir durumla karşılaşmamak için sürücülerin dikkatli olmasında fayda var. Aksi takdirde yakınlarımıza acı yaşatmaktan başka bir şey olmaz. Türkiye’de trafik sorunun çözümü basit. Sürücüler kurallara uymalı ve birbirlerine karşı saygılı olmalılar.”

SÜRÜCÜLER BİLMEDİKLERİ YOLDA TRAFİK İŞARETİ LEVHALARINA DİKKAT ETMELİLER

Arda sözlerini şöyle tamamladı: “Keşan ve çevresinde bayramda önemli bir yoğunluk yaşanacaktır. Bölgemizde sahile giden yollarımızın çok iyi durumda olduğunu söyleyemiyoruz. Özellikle dışarıdan gelen sürücüler yollara tam vakıf olmadığı için istenmeyen durumlar yaşanıyor. Bunların yaşanmaması için sürücüler bilmedikleri yolda trafik işareti levhalarına dikkat etmeliler.”