HABER MERKEZİ

Sabah saat 10.00’da başlayan ve çeşitli türlerde yaklaşık 40 bin çiçeğin ücretsiz şekilde dağıtıldığı uygulama Keşan Belediyesi Cenaze İşleri Birimi’nce yürütüldü.

Çalışmalar kapsamında; Asri, Enez Yolu, İstasyon, İzzetiye, Paşayiğit ve Tepe Mezarlık’ta Arife Günü Keşan Belediyesi ve Keşan İlçe Müftülüğü işbirliğinde din görevlileri tarafından mezarlıklardaki yakınlarını ziyaret eden vatandaşlara önderlik ve rehberlik hizmeti de verildi.

Vatandaşlara ücretsiz olarak mezarlık girişlerinde Keşan Belediyesi tarafından hazırlanan stantlarda; gazanya, yıldız, ateş, kadife, vapurdumanı, Medine düğmesi ve yaprak güzeli çeşitlerinde yaklaşık 40 bin adet çiçek dağıtımı gerçekleştirildi.

Ücretsiz çiçek dağıtımına Keşan Belediye Meclisi Üyesi Şafak Uslu ile katılan Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, “Vatandaşlarımızın mezarlık ziyaretlerinde onları çiçeklerle karşılamak ve yakınlarının mezarlarına çiçek ekmeleri için ilk kez böyle bir uygulama yapalım istedik. Güzel tepkiler aldık. Her şey vatandaşlarımızın buralarda manevi duygularını daha da yoğun hissetmesi için. Bunun gibi ilk olacak, huzur ve mutluluğu artırıcı uygulamalara devam edeceğiz.” dedi.

Yakınlarının mezarlarını ziyaret eden vatandaşlar ücretsiz çiçek dağıtımı nedeniyle Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu ve Keşan Belediyesi’ne teşekkür etti.