Yenimescit ve Mustafa Kemal Paşa mahallelerinde askere gidecek olan 1993/2 tertip askerler için 6 Mayıs 2013 Pazartesi günü akşamı Asker Düğünü düzenlendi.

Saat 21.00’de başlayan geceye Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Belediye Meclisi üyeleri Yılmaz Karataşoğlu, Alemdar Özbay, Mehmet Ali Ürkmez ile CHP Keşan İlçe Başkan Yardımcısı Şenol Yalı ve yönetim kurulu üyeleri, CHP Kadın Kolları Başkanı Ürfet Ürkmez, CHP Kadın Kolları Yönetim Kurulu üyeleri ile askerler ve askere gidecek gençlerin aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, bir konuşma yaptı.

Özcan konuşmasında şunları söyledi:

“Sayın Mahalle muhtarlarımız, CHP yöneticileri, delegeleri ve kadın kolları, Yenimescit ve Mustafa Kemal Paşa  Mahallesi halkı ve sevgili evlatlarımız, bu asker uğurlama gecelerini geleneksel hale getireceğiz. Bunu da devam ettireceğiz. Sizler daha önce babalarınızın, ondan önce dedelerinizin yaptığı kutsal vazifeyi ifa etmek için asker ocağına gidiyorsunuz. İşte bu büyük görev ülkemizin vatan olmasını pekiştiren bir görevdir. Yaşadığınız ülkenin önce ne kadar büyük olduğunu göreceksiniz. Belki bir çoğunuz Keşan’dan dışarı çıkmamış olabilir. Belki Türkiye’nin çok uzak yerlerine gidecek olabilirsiniz. Ama bu size, yaşıtınız olan, ülkenin değişik yerlerinden gelen arkadaşlarınızla önce kaynaşıp tanışmanıza sebep olacak. Sizleri eğitime tabi tutacaklar vatanı savunmak için. Orada da çok şeyler öğreneceksiniz. Elinize silah verecekler. Dolayısıyla bir anlamda bir okula gidiyorsunuz. Kutsal bir okula gidiyorsunuz. Sevgili evlatlarımız gittiğiniz yerde komutanlarınıza mutlak surette itaat edin. Başınız ağrıdığında nöbet tutun. Askerlikte hileye hurdaya sakın tenezzül etmeyin. Hepinizin anne babalarını canı gönülden tebrik ediyorum. Aslan gibi evlat yetiştirip asker ocağına göndermek hakikaten bir şereftir. Toplumumuzda bir söz vardır. Kızı evlendirirken oğlunu askere gönderirken anne baba olduğunu zanneder. Hakikaten ben de oğlumu askere gönderdiğim zaman baba olduğumu anladım. Onu evlendirmiştim torun sahibi olmuştum ama askere göndermek apayrı bir duygu, apayrı bir düşünce. Sizler hasret çekeceksiniz hep birlikte çekeceğiz ama anne babalar daha fazla çekecek. Sabırlı olun günler çabuk geçer. Her türlü sıkıntınızda bu toplum yanınızda, bizler yanınızdayız. Gittiğiniz gibi gelmek, geldiğiniz gibi bulmak kısmet olsun diyorum. Sizlere vatan görevinizde başarılar. Yolunuz su gibi açık olsun.”

Özcan’ın konuşmasının ardından askere gidecek gençler tek tek anons edildi. Gençler isimlerini ve gidecekleri yerleri belirterek alandaki Türk Bayrağı’nı öptüler.

Ardından Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Muhtarı Bayram Ali Kalfalar, askere gidecek gençlere hitaben duygularını içeren şiir okudu ve konuşma yaptı.

Gece, Keşanlı Ciguli’nin müzikleri ile geç saatlere kadar devam etti.