CHP Aydın Milletvekili ve Edirne’den Sorumlu Parti Müfettişi Osman Aydın ile CHP Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli, dün Keşan’da yürüttükleri çalışmalar doğrultusunda esnaf odalarını ziyaret etti.

Saat 12.00 sıralarında esnaf odalarının bulunduğu binaya gelen Aydın ve Değirmendereli, ile partililer, burada Keşan’da faaliyet gösteren oda başkanları tarafından karşılandı.

Esnaf odaları adına söz alan Keşan Lokantacı Kahveci ve Otelciler Odası Başkanı Hüseyin Çakmak, ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, “Bizler tüm siyasi partilere aynı mesafedeyiz. Esnaflarımızın hakkını korumak için mücadele ediyoruz. Sizler ile esnaf arasında bir köprüyüz.” dedi.

Daha sonra oda başkanları tek tek söz alarak kendilerini tanıttı.

Keşan Madeni Eşya ve Demirciler Odası Başkanı Hüseyin Erkan ise yaptığı konuşmada esnafın yaşadığı sorunlara ve bu konuda yaptığı girişimlere değindi.

  

 AYDIN: EKONOMİK ANLAMDA 5 YILDIR YERİMİZDE SAYIYORUZ

Erkan’ın ardından konuşan Aydın, AK Parti’nin iktidarda 10. yılını geride bıraktığını ifade ederek, “Bu iktidar geldiği günden bu yana vatandaşları yükümlülükleri konusunda herhangi bir azalma yönünde adım atılmamış. Her geçen gün vatandaşın sırtına yük bindirilmesi esas olmuş. 2002’den bu yana ekonomi konusunda söylediği başarılar maalesef her geçen gün açığa çıkıyor. Bölgelerimiz temel olarak biribirine benziyor. İki bölge de tarım ve hayvancılık ile geçiniyor. Tarımla uğraşan bölgeler 10 yıllık iktidar döneminde çok büyük darbe yediler. 5 yıldır ekonomik anlamda yerimizde sayıyoruz. Birçok sektörde gerilemeler oldu. Bizim bölgemizde pamukçuluk terk edildi, mısır ekimi terk edildi. İnsanlarımız fakirleşti. Burada da aynı durum söz konusu. Günümüzde insanların banka borcu 260 katrilyon. Hükümet, üretimi desteklemiyor. Gelirlerimizi arttırıcı tedbirler almamız lazım. İktidarın ekonomiyi kötü yönetmesi nedeniyle sürekli kötüye gidiyoruz” diye konuştu.

Kemal Değirmendereli ise, Osman Aydın ile birlikte kendilerine iletilen sorunların takipçisi olacaklarını söyledi.