Türk Hava Kurumu (THK) Keşan Şubesi, dört günlük Kurban Bayramı süresince sürdürdüğü çalışmalarla 4 bin 3 adet kurban derisi topladı. Bu rakam geçen yıl da 4 bin 543 olarak gerçekleşmişti.

THK Keşan Şubesi Başkanı Hidayet Başar tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, bu yılki Kurban Bayramı’nda geçen yıla oranla az da olsa bir düşüş olduğunu, ancak bunun %12 düzeyinde kaldığını ifade edildi.

20 KİŞİLİK EKİP GÖREV YAPTI

Keşan merkez ve köylerinde vatandaşların kurban derilerini vermek için bu yıl da THK‘yı tercih ettiğini kaydeden Başar, 4 günlük bayram süresince aralıksız bir şekilde çalıştıklarını belirtti.  THK Keşan Şubesi olarak bayramın 1. günü Keşan merkezde 5 araçla,  diğer günlerde 2 araçla merkezde ve 5 araçla köylerde olmak üzere toplam 20 kişilik bir ekiple kurban derisi toplandığını belirten Başar, 2 bin 374 adet koyun,  bin 406 adet keçi ve 223 adet (7 bin 773 kg) sığır derisi toplandığını bildirdi.

VATANDAŞLARIMIZA VE

DESTEK VEREN

KURUM KURULUŞLARA

ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Başar, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Bu yıl da bizi tercih eden Keşan merkez, belde ve köylerdeki vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Toplanan derilerden elde edilecek gelirin tamamı Türk Hava Kurumu’na kalacak olup, kurumumuz da bu gelirleri orman yangınlarının havadan söndürülmesinde, yarının güvencesi olan çocuk ve gençlerimizin ücretsiz havacılık eğitimlerinde, yaralı, hasta ve organ naklinde ve THK tarafından kurulmuş olan uçak fabrikası ve havacılık sanayiinin gelişmesinde olmak üzere kamu yararında kullanmaya devam edecektir. Türk Hava Kurumu olarak kurban derilerinin toplanmasında desteklerini esirgemeyen başta Keşan Kaymakamlığı olmak üzere, Keşan Belediye Başkanlığımıza, Belde Belediye Başkanlıklarına, Ticaret Borsası Başkanlığına, Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanlığına ve özellikle kurum olarak sürekli yanımızda olan en az bir THK mensubu gibi çalışan köy ve mahalle muhtarlarımıza, bizi destekleyen diğer kurum ve kuruluşlara teşekkür ederiz.”