AK Parti Keşan İlçe Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Çevikel, yarın Keşan’a gelecek olan AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın programı hakkında, dün bir basın toplantısı düzenledi.

“GELEN, TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN BAŞBAKANIDIR!”

AK Parti Keşan İlçe Başkanlığı’nda gerçekleştirilen ve saat 13.00’te başlayan toplantıya, Keşan’daki yerel basın muhabirleri katıldı. Başbakan Erdoğan’ın, Eşi Emine, Kızı Sümeyye ve kalabalık bir heyetle yarın Keşan Cumhuriyet Meydanı’nda halka hitap edeceğini belirten Çevikel, başbakanın uzun yıllardan sonra ilk kez ilçemize geleceğini söyledi. Hakan Çevikel, şöyle dedi: “Bu anlamda, başta Sayın Sağlık Bakanımız Mehmet Müezzinoğlu olmak üzere İl Başkanımıza, başbakanımızın programının Keşan’a aldırılması konusunda, gösterdikleri emek ve çabadan ötürü teşekkür ediyoruz. Öncelikle gelen misafirimiz, Türkiye Cumhuriyeti’nin başbakanı! Bu anlamda da yaklaşık 1 haftadır, Sayın Kaymakamımız, Sayın Belediye Başkanımız ve sivil toplum örgütlerinin başkanlarıyla birlikte, toplantılar düzenliyoruz. Kendileri, gerçekten, misafirperverlik adına, ellerinden geleni yapmaktadırlar. Bu nedenle teşkilatım adına kendilerine teşekkür ediyorum. Özellikle hassas nokta, Keşanlılar’ın tümünün ev sahibi olduğunun bilinmesi ve Türk adet ve geleneklerine göre misafirlerimizin en iyi şekilde ağırlanmasıdır. Biz de AK Parti İlçe Teşkilatı olarak Keşan Halkı’nın Sayın Başbakanımızı en iyi şekilde ağırlayacağından şüphemiz yoktur. Kendisi, Keşan için müjdeli haberlerle geliyor. Toplu açılış töreni de gerçekleştirecek. Programda aynı gün sabah Edirne Mitingi’nin ardından, Uzunköprü’deki toplu açılış töreni ve  ardından başbakanımız, saat 15.00 sırasında, helikopterle Keşan’a gelecek. Keşan Belediyesi Atatürk Stadı’na iniş yapacak. Bizler protokolle birlikte kendisini orada karşılayacağız. Aslında Aşağı Zaferiye Mahallesi’nden geçerek, çarşı içinden şehre girmek isterdik ama bildiğiniz gibi Anafartalar Caddesi’nde bir göçük var. Bu sebepten dolayı da çevre yolunu takiben, Keşan Küçük Sanayi Sitesi Kavşağı’ndan İstiklal Caddesi yoluyla Keşan’a girecekler. Cumhuriyet meydanı’nda oluşturulacak olan platformda, Keşan Halkı’na hitap edecekler. Programın 1 ile 1,5 saat kadar süreceğini tahmin ediyoruz. Hava kararmadan da Keşan’dan ayrılacaklar. Kendilerini uğurlayacağız. Keşan halkını ve bölge insanımızı, Sayın Başbakanımızı en iyi şekilde karşılamaya ve uğurlamaya davet ediyoruz.”

“KEŞAN HALKI’NIN İSTEKLERİNİ DE BAŞBAKANA İLETECEĞİZ”

Çevikel, sözlerinin devamında, miting sırasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a Keşan halkının ve bölgenin sorunlarını da iletme imkanı bulacaklarını ifade ederek, “Programda ufak tefek aksamalar olabilir ama mitingin başlama saati 15.00’tir. Toplu açılışlara gelince, TOKİ konutları ile Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulu açılışları gerçekleştirilecek. Biz kırsalımızın sorunlarını geçen haftaki toplantımızda, muhtarlarımızla belirledik. Bakanlar Kurulu’na kadar gidecek konular, ayçiçeği desteklemeleriyle ilgili ihtiyaçları belirteceğiz. Yine toplulaştırmayla ilgili, hazine yerleriyle ilgili sıkıntıları da dile getireceğiz. Tarım ihtisas ve hayvancılık organize sanayi bölgesiyle ilgili istekler karşısında yapılacakları hızlandırmak amacıyla da isteklerimizi ileteceğiz. Başbakanımıza elzem talepleri olan varsa, biz bu talepleri toplayabiliriz.” dedi.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Hakan Çevikel, alınacak güvenlik önlemleri konusuna da değinerek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Başbakanımızın halka hitap edeceği Cumhuriyet Meydanı’nda bariyerler kurulacak. Vatandaşlar, tek tek aranarak buradan alana alınacak. Keşan ve bölge halkının, mitingin başlayacağı saat 15.00’ten çok erken bir saatte miting alanına gelmesini istiyorum. Çünkü gerçekten çevre il ve ilçelerden de yoğun bir katılım bekleniyor. Sıkışıklık olmaması için, bu geceden itibaren Cumhuriyet Meydanı araç trafiğine kapatılacak. Keşan Belediye Başkanı Sayın Mehmet Özcan da bizlere ve koruma ekibine çok yardımcı oluyor. Bizlere yakışan da budur. Bundan sonraki süreçte de aynı şekilde Keşan’ın birlikteliğinin ispat edileceğini düşünüyoruz. Çünkü gelecek olan ülkemizin başbakanıdır. Hepimizin başbakanıdır ve en iyi şekilde ağırlanmaya layıktır. Dolayısıyla, siyasetten öte biz başbakanımızı ağırlıyoruz. Alanda döviz ve pankart açılmasına izin verilmiyor! Bu konuda da halkımızı bilgilendirmek istiyoruz.”

BİLBOARD KRİZİ

Çevikel, açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Medya Keşan Gazetesi Muhabiri’nin, “Bilboardlar konusunda bir kriz yaşanacak mı?” şeklindeki sorusunu, Hakan Çevikel, şöyle cevap verdi: “Bilboard kriziyle alakalı olarak şunu söyleyebiliriz. Biz billboardları, sadece parti logosu olmayan, sadece başbakanımızın miting alanı ve yerini gösterecek şekilde hazırlanan bilboard reklamlarıyla duyuracağız. Başbakanlık korumaları da bu konuda ısrarcı. Hatta siz de takdir edersiniz, alan içerisindeki bazı billboardların da geçici olarak kaldırılmasını talep ettiler. Sayın başbakanımızı tahkir edici, misafirimizi rahatsız edici billboard reklamlarının yapılmasını ve afişlerin asılmasına müsaade edilmeyecektir! Hem başbakanlığımızın, hem emniyet müdürlüğümüzün hem de ilçe teşkilatımızın bu konudaki kararı katidir! Bizim, mülayim bir şekilde davranmamız gerekir. Ben diğer siyasi partilerimizin de bu şekilde sayın başbakanımızı karşılayacağımızı düşünüyorum. Siyasi etik ve ahlak da bunu gerektirir. Gelen Türkiye Cumhuriyeti’nin başbakanıdır. Keşan’a yakışmayan, Keşan’ın dışarıda yanlış tanıtılmasına neden olacak bir olaya müdahale edeceğimizi bildiririm. Aksi halde bunun gereği, emniyet kuvvetlerimiz ve sayın valimiz tarafından da yerine getirilecektir. Son gün itibarıyla Edirne Valiliği’nin bir talimatı var. Valiliğimiz de başbakanımızla ilgili güzergah üzerindeki her türlü reklam araçlarıyla ilgili tasarrufta bulunacaktır. Bununla ilgili esnafımızın, siyasi partilerin hatta belediyemizin müsamaha göstereceğine inanıyoruz. Hatta Keşan Belediyesi, bilboardlardaki kendisine ait %30’luk hakkını bizlere vermiştir. Bu anlamda da kendilerine teşekkür ediyoruz. Biz bu hakkı kendilerine siyaset yaparak değil, başbakanımızın mitingini anlatır şekilde ve asla ve asla parti logosu olmadan duyuracağız. Hem CHP hem de MHP ilçe başkanlarının bu konuda hassas davranacaklarına inanıyoruz. Çünkü hepimiz olgun insanlarız.”