Keşan Tuhafiyeci ve Manifaturacılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın genel kurul toplantısı dün yapıldı.

Köşk Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen ve saat 10.00 sıralarında başlayan genel kurulda, seçimi, mevcut başkan İsmail Yüksel önderliğindeki mavi liste kazandı.

Rıdvan Kuzakçı’nın beyaz, İsmail Yüksel’in mavi ve Volkan Bakırcı’nın sarı listelerinin yarıştığı genel kurul toplantısına; Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Keşan İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Yıldız , siyasi parti ve oda temsilcileri ile çok sayıda üye hazır bulundu.

Salonda yeterli çoğunluğun sağlanmasından sonra divan oluşturuldu. Divan Başkanlığına Ali Kılıç, Başkan Yardımcılığına Mehmet Başoğlu, divan katipliklerine ise Ali Uyar, Hasan Kuzakçı ve Ahmet Şahin getirildi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından, başkanlık divanına genel kurul evraklarını inceleme yetkisi verildi. Bunu, yönetim kurulu faaliyetlerinin okunması, denetim kurulu raporunun sunulması ve bilançonun açıklanması izledi. Oda Genel Sekreteri Bahadır Yalnız tarafından okunan faaliyetler ve rapor üzerinde söz almak isteyen olmayınca, doğrudan oylama yapıldı ve oybirliğiyle kabul edildi.

Daha sonra odada uzun yıllar faaliyet gösteren başkan ve üyelere plaketleri verildi. Ardından bir kez daha kürsüye gelen Yalnız, 2014-2017 yılları arasında oda faaliyet programı ile tahmini bütçeyi açıkladı. Tahmini bütçeler; 2014 için 110 bin 200 TL, 2015 için 121 bin 232 TL, 2016 için 133 bin 342 TL ve 2017 yılı için ise 146 bin 366 TL olarak ifade edildi. Bunu, aylık ücretlerin, huzur haklarının, konaklama ücretlerinin tespit edilmesi izledi. Dilekler bölümünde ise söz alan olmayınca seçime geçildi.

Divan Başkanı Ali Kılıç  tarafından, Kuzakçı, Yüksel ve Bakırcı’nın listelerinde yer alan yönetim kurulu adayları davet edilerek, üyelere tanıtıldı. Daha sonra ise başkan adayları Volkan Bakırcı, İsmail Yüksel, Bakırcı’nın listesinden Mehmet Örs ve son olarak da Mehmet Özcan kısa konuşmalar yaptı.

BAKIRCI, PAZARYERİNDE YABANCI ESNAFIN BULUNMASINI ELEŞTİRDİ

Bakırcı, Keşan Pazarı’nı toparlamaya ve düzene sokmaya hazır olduklarını belirterek, pazarda yabancı esnafın da bulunmasını eleştirdi. Keşan Pazaryeri’nden çekilmiş ve büyütülmüş fotoğraflarla, yabancı pazarcıların tezgahlarını gösteren Volkan Bakırcı, “Keşan Pazarı’nı yabancılar almış. Adeta istila etmiş. Yerli esnafın ise ne halde olduğunu bu fotoğraflar açıkça gösteriyor. Pazar yeri düzeltilecek. Keşan Belediye Başkanı’nın desteğiyle, bu sorunu çözeceğiz. Bunun için namus sözü veriyoruz. Bu bedeli ödemeye hazırız.” dedi.

YÜKSEL: PAZARYERİNDE YERLİ-YABANCI AYRIMI YAPAMAYIZ

Bu açıklamalar üzerine söz alan İsmail Yüksel, Keşan Pazaryeri’nde yerli - yabancı ayrımının yapılamayacağını, Keşan esnafının da çevre il ve ilçelerdeki pazarlara gittiğini, Keşan’a gelen pazarcı esnafının da ekmeğini kazanabilmek için mücadele ettiğini söyledi. Yüksel, yeni yapılan pazaryerinin faaliyete geçmesiyle bu sorunun çözüleceğini sözlerine ekledi.

ÖRS: YABANCI PAZARCIDAN KASTIMIZ, BÖLGEMİZ ESNAFI DEĞİL

Yabancı pazarcıyla kimlerin kastedildiğine açıklık getirmek amacıyla söz alan Mehmet Örs ise, “Keşan’a, İpsala, Malkara, Uzunköprü, Gelibolu ve Enez ile köylerinden gelen pazarcı esnafını değil, Tekirdağ, Çorlu ve İstanbul’dakileri kastediyoruz.” şeklinde açıklamada bulundu.

ÖZCAN: ESNAFIMIZA DESTEĞİMİZ SÜRECEK

Son olarak söz alan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, genel kurulun tuhafiyeci ve manifaturacı esnafına hayırlı olmasını dileyerek, adayları medeni cesaretlerinden dolayı kutladı. Özcan, “Seçimi kim kazanırsa kazansın, odalara ve esnafa olan desteğimiz sürecek.” dedi.

ZAFER MAVİ LİSTENİN

Konuşmaların tamamlanmasından sonra seçimlere geçildi. İlk olarak üç adayın oylarını kullandığı seçimde, saat 17.00’de sandıklar açıldı. Keşan İlçe Seçim Kurulu Müdürü Sevil Dal ile Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, sandıklar açıldıktan sonra yüksek sesle sayım yapılmaması ve görevlilerin işine engel olunmaması konusunda delegeleri uyardı.

383 delegenin oy yeterliliğine sahip olduğu seçimde, 329 oy kullanıldı. Geçersiz oyun bulunmadığı seçimde, Rıdvan Kuzakçı’nın beyaz listesi 66 oy, Volkan Bakırcı’nın sarı listesi 104 oy, İsmail Yüksel’in mavilistesi ise 159 oy alarak oda yönetimine seçildi.

Keşan Tuhafiyeci ve Manifaturacılar Odası’nun yeni yönetim ve denetim kurulları şu kişilerden oluştu:

Yönetim Kurulu: İsmail Yüksel, İsmail Kurt, Veli Kıyakoğlu, Hasan Kocaman, Özger Kalıntaş, İbrahim Ertürk, Vedat Terzioğlu.

Denetim Kurulu: Ercan Bilgiç, Evren Savran, Erzan Dönmez.