Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Keşan’ın en büyük sorunlarından biri olarak gösterilen asfalt çalışmalarına önümüzdeki 10 gün içersinde başlayacaklarını bunun için Mehmet Gemici Cennet Bahçesi’nden, Enez Yolu Kavşağı’na kadar olan kısmın asfalt işinin yapılması için ihale aşamasında olduklarını söyledi. Özcan, Karayolları tarafından yapılan yeni yollarda bulunan kavşaklara konan sinyalizasyonlarla ilgili hiçbir yükümlülüklerinin de bulunmadığını ifade ederek, “Ne bir sözleşme ne de bu işi devralmışlığımız var. Neden yapayım? Karayollarına ait bir devlet yolu, ben devletten zengin miyim?” dedi.

ASFALT İŞİ İHALESİ YAPACAĞIZ

Keşan’ın mücavir alanlarında devreden çıkacaklarını ve önümüzdeki günlerde şehir merkezinin asfalt sorununa eğileceklerini kaydeden Özcan, “Mehmet Gemici Cennet Bahçesi’nden, Enez Yolu Kavşağı’na kadar asfalt ihalesi yapacağız, bunun hazırlıkları içersindeyiz.  Bizim asfalt üretme kapasitemiz düşük olduğu için ihale yapacağız ve kısa süre içinde bir hafta 10 gün içersinde bunu gerçekleştireceğiz”  dedi. Başkan Özcan, işi üstlenecek firma tarafından yapılacak olan asfalt çalışmaları sırasında şu an için zeminde düzgün bir şekilde durmayan rögar kapaklarının da uygun seviyeye getirileceğini de söyledi.

30 BİN METREKARE KİLTLİ TAŞ ALIMI YAPILACAK

Asfalt çalışmalarına Rasim Ergene Caddesi’nde de devam edileceğini burada cami ile pazaryeri inşaatı arasında kalan kısımda birkaç tane rögar çalışmasının yapılmasının ardından Fatih İlkokulu’na kadar asfaltlanacağını belirten Özcan, ayrıca şehir içinde gerekli olan diğer tamirat ve bakımların en hızlı ve en iyi bir şekilde yapılacağını kaydetti. Yapılacak kilitli taş çalışmaları hakkında da bilgi veren Özcan, Kadıköylüler Kahvehanesi önünden Mümine Özkaya Cami ilersinde bulunan tepeye kadar olan kısmın programa alındığını, bordürleriyle birlikte 30 bin metrekare kilitli taş alımı gerçekleştirmek için ihale açacaklarını söyledi.

ERİKLİ ESNAFINA GEÇİCİ ÇÖZÜM BULDUK

Özcan, Yayla Sahili’nde çok ciddi bir çalışma içersinde olduklarını ve bu çalışmaların önümüzdeki Cuma gününe kadar süreceğini ve Erikli’de esnaf için geçici bir çözüm bulduklarını elektrik ve diğer gerekli olan bağlantıları yaptıklarını onları iş yapar hale getirdiklerini de ifade etti.

KAVŞAKLARDA SORUMLULUK KARAYOLLARININ

Açıklamasının sonunda yerel basında yer alan ve kavşaklardaki trafik ışıklarının yanmamasından belediyenin sorumlu olup olmadığının sorulduğu habere değinen Özcan, bu konuda ise şunları söyledi: “Keşan’ın Batısından geçen yol Karayolları yani devletin ukdesinde olan yoldur. Bu sorumluluğa istimlâk sahaları ve yan yollarda dâhildir. Kavşaklardaki tüm sorumluluklar da Karayollarına aittir belediye ile ne ilgisi var. Daha önceden yani bu yeni yollar yapılmadan önce Enez Kavşağı’nda Karayollarının yaptığı sinyalizasyon ışıklarının bakım sözleşmesini yapmıştık. Bunun devirlerini yapmışlardı. Ama şimdi kendileri yaptı. Belediye ile yapılan bir sözleşme yok, Karayollarından gelen bir talep var ama ortada bir sözleşme yok. Bize sormadan yapıyorlar, koskoca Karayolları bir kavşağın sinyalizasyonunu belediyeye baktıracaksa bu olmaz. 300 bin lirayı bulan sözleşmeyi imzaladım. Neden yapayım. Keşan kamuoyu ‘Yap başkanım’ desin. Ben devletten zengin miyim? Eskiden sözleşme vardı ama Karayolları yeni yollar yaptı ve bu sözleşme de bitti. Herhangi bir sözleşme yapmış ve bu işi devralmış değiliz. Bir de niye devralalım, Karayollarına ait bir devlet yolu ve burada bir sorun varsa muhatabı da Karayollarıdır.”