Vahşi Depolama Sahasının ıslah projesinin sona ermek üzere olduğunu söyleyen Özcan, “Son hak edişini imzaladık. Yaklaşık 6 bin tane değişik bitki türünden müteahhit 100,150 tane ekerek deneme yaptı. Yazın ortasında tutma şansları olmadığından, bitki örtüsünün tamamlaması için Eylül-Ekime kadar bir süre ara vereceğiz.Yoksa işimiz bitmiş durumda. Projeyi tamamlayalım diye acele edip boşa kuruyacak fidanları ekip, para harcamanın ne anlamı var? Yapılan masrafa yazık. Bu yüzden 3 ay süre uzatıp teslimini alacağız. Bittiğinde orada bir tanıtım yapacağız. Orada koku kalktı. Kötü görüntü kalktı. Şimdi orası yapılmasaydı, rüzgârı görüyorsunuz. Kendi kendine yanıyordu oraları.  Orasıyla çevre felaketini önlemek için birkaç sene uğraştım. Allaha şükür gurur duyuyorum. Yaptık ve bitirdik. Orası, Keşan’ın gelişen bir alanıdır. Yerleşim alanının dibinde rezil bir durumda olması hiçbir kültüre uyacak bir davranış şekli değil. Millet olarak biz yaptık ve bizim temizlememiz gerekiyordu.” dedi.

İHALEYE HAZIR HALDE PROJESİNİ TESLİM EDECEKLER

Paşayiğit Mahallesi’ndeki çalışmaların hızla devam ettiğini ifade eden Özcan, “Eski itfaiyenin olduğu yerin projesi 1 ay sonra bitecek.  Tam mutabık olduğumuz taslakları geldi. Yer altına 3 kat otopark, zeminde 200 kişilik bir nikâh salonu ve şuanda orada mevcut olan itfaiye istasyonuna da daha modern bir yer yapılacak. Ayrıca yaklaşık 30 küsur işyeri ve üstüne de çelik konstrüksiyonlu yaklaşık 1200 ve 1400 kişilik 2 tane yan yana düğün salonu da yapılacak. Herhalde bir buçuk ay içerisinde ihaleye hazır halde projesini teslim edecekler.” şeklinde konuştu.

PANOLARI ARTIK KALDIRMAK İSTİYORUM

Özcan, şöyle devam etti: “Yarın bir aksilik olmazsa, Pazaryerinin son aşaması, geçici kabulü için iller bankasından elemanlar gelecekler. Geçici kabul heyeti çalışacak. Geçici kabulü bu hafta bitirdiğimizde orada bulunan panoları artık kaldırmak istiyorum. Özel sektöründe yerlerini teslim edeceğiz. Şuanda hala müteahhidin elinde olduğu için geçici kabul yapmadan birilerini yerleştirmek doğru olmaz. Herhangi bir kaza olduğunda müteahhit sorumluluk almaz.”

MÜTEAHHİT DE BUNUN RİSKİNİ ÜSTLENMEZ

Son olarak, geçici kabulden sonra Belediyenin ortalama Ekim ayı gibi Pazaryerine geçeceğini dile getiren Özcan, “Meclis salonu, Başkanlık odası ve birimlerin mobilyalarının döşenmesi bir zaman alacak şuanda yapamıyoruz çünkü geçici kabul yapamadık. Bitmeden müteahhit çalışırken başka biri gönderildiğinde yetki kargaşası olur. Olası bir problemde esas şantiye sorumlusu olan müteahhit de bunun riskini üstlenmez.” diye konuştu.